Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΕΟΤ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο κατέθεσαν στις 13-10-2008, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, Απόστολος Κατσιφάρας και Γιάννης Δριβελέγκας, με θέμα: Ολέθριο λάθος του Ε.Ο.Τ. με εθνικές διαστάσεις σε χάρτη της Ελλάδας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στις 14 Ιουλίου 2008, με Ερώτησή μας στη Βουλή, ζητούσαμε ενημέρωση για Χάρτη της Ελλάδας στον οποίο αναφέρεται το κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) με την ονομασία “MACEDONIA”, ο οποίος διανεμήθηκε από τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. της Ιταλίας ως ένθετο στο τουριστικό περιοδικό “QUI TOURING”, περιοδικό στο οποίο ο Ε.Ο.Τ. έχει πληρώσει σημαντικό ποσό για τη διαφημιστική προβολή της χώρας μας, ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο περιοδικό πωλείται στην αγορά της Ιταλίας έναντι 7 ευρώ.

Ωστόσο, παρ’ ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε Ανακοίνωση Τύπου, στις 29 Αυγούστου, ανέφερε: “Για το ίδιο θέμα υπάρχει ερώτηση του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Η ερώτηση έχει κατατεθεί στις 14/7/2008 και βάσει του Κανονισμού της Βουλής, υπάρχει χρονικό περιθώριο 25 ημερών προκειμένου να απαντηθεί. Το χρονικό περιθώριο δηλαδή λήγει στις 8/8/2008.”, μέχρι σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2008, δηλαδή δύο μήνες μετά το χρονικό περιθώριο του Κανονισμού της Βουλής που επικαλείται, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Σε συνέχεια των παραπάνω, επανερχόμαστε με τα ίδια ερωτήματα,


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Ποιος έχει την ευθύνη για τον ένθετο τουριστικό χάρτη που κυκλοφορεί σε περιοδικό στο οποίο πληρώνεται καταχώρηση από το ελληνικό κράτος για την προβολή της χώρας μας, ενώ παράλληλα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα για τη χώρα μας;
2. Πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό η καταχώρηση στο συγκεκριμένο περιοδικό;
3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Ε.Ο.Τ. για τη διόρθωση του ολέθριου λάθους, δεδομένου ότι Ιταλοί τουρίστες έχουν ήδη στα χέρια τους το συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο πωλείται στην αγορά της Ιταλίας; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί στις πύλες εισόδου της χώρας μας για Ιταλούς τουρίστες και κυρίως τα λιμάνια Πάτρας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και τα αεροδρόμια της χώρας;
4. Από πότε μέχρι πότε μοιραζόταν το συγκεκριμένο περιοδικό από τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας; Έχει, σήμερα, αποσυρθεί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: