Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Τα αποτέλεσματα δράσης του Interreg για τη δημιουργία δικτύων ενίσχυσης ΜΜΕ σε ημερίδα της Ν.Α.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας υλοποιεί το έργο «Εκτέλεση Δράσεων και Υποέργων του Έργου “ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΜΕ ” το οποίο έχει ενταχθεί στην Κοινοτική Πρωτοβουλία Interreg IΙI (Πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα - Αλβανία).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης σε ποσοστό 75% και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25%.
Οι περιοχές εφαρμογής του Έργου είναι για την Ελλάδα ο Νομός Κέρκυρας, ενώ για την Αλβανία οι Περιφέρειες Αργυροκάστρου και Αυλώνας (Άγιοι Σαράντα, Χειμάρα και Δέλβινο).

Το Έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας με την υποστήριξη των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, στην ανάπτυξη συστημάτων και δομών παρακολούθησης της αγοράς εργασίας και των κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων και τάσεων της περιοχής. Παράλληλα αποσκοπεί και στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας σε θέματα ποιότητας παροχής υπηρεσιών.

Σκοπό του Έργου αποτελεί και η διαμόρφωση ολοκληρωμένου Δικτυακού χώρου (Portal), με στόχο την αποτελεσματική και συστηματική προβολή των επιχειρηματικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στους Αγ. Σαράντα, στην οποία συμμετείχαν δημόσιοι και αναπτυξιακοί φορείς και από τις δύο πλευρές. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία μεταξύ των φορέων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία προϋποθέτουν στενή συνεργασία και συνεχή επαφή.

Στο πλαίσιο του Έργου θα πραγματοποιηθεί και Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου στην Κέρκυρα στις 29 Οκτωβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: