Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

"Παγώνει” ο “Καποδίστριας 2” ελλείψει πόρων;


Με τη φράση «πρώτα οι πόροι, μετά η μεταρρύθμιση» ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο Καποδίστριας 2 μπαίνει στο «ψυγείο». Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr.
Εντός της εβδομάδας ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση για το θέμα με την ΚΕΔΚΕ.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει για το θέμα του Καποδίστρια 2:
«Αυτή την εβδομάδα θα έχω συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, πριν από το ετήσιο τακτικό της Συνέδριο, ώστε να εκτιμήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, ιδίως μετά την κλιμάκωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
“Γιατί θα πρέπει να συναποφασίσουμε με την ΚΕΔΚΕ συνεκτιμώντας όλα τα νέα δεδομένα, προκειμένου να φθάσουμε σε μία επιτυχημένη και βιώσιμη διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτό προϋποθέτει, όπως πάντοτε τόνιζα και τονίζω, να τεθούν προηγουμένως οι σταθερές οικονομικές αντηρίδες για να μη δούμε πάλι τις ανεφάρμοστες μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος, οι οποίες ξέρουμε πού οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Άρα, πρώτα οι αναγκαίοι πόροι και ύστερα η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης».

Σε ερώτηση για το ζήτημα των συμβασιούχων του 2004 και έπειτα, ο υπουργός Εσωτερικών απαντά: «Η κυβέρνηση υπήρξε απόλυτα συνεπής με εκείνο που είχε εξαγγείλει προεκλογικά και έβαλε τέλος στην ομηρεία περίπου 33.000 συμβασιούχων. Από εκεί και μετά, για όσους δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις δόθηκε η μεγαλύτερη δυνατή μοριοδότηση, σε ποσοστό 50%, η οποία ισχύει για όλες τις θέσεις τακτικού προσωπικού που προκηρύσσονται ώς το τέλος του 2010 και μάλιστα χωρίς να απαιτείται να πρόκειται για απασχόληση στο ίδιο ακριβώς αντικείμενο.
“Και αυτή είναι η πιο δίκαιη, αποτελεσματική και σύμφωνη με το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο λύση. Γιατί, όπως είναι γνωστό, το άρθρο 103 του Συντάγματος, όπως μάλιστα ερμηνεύθηκε απ΄ όλα τα δικαστήρια μετά την Αναθεώρηση του 2001, δεν επιτρέπει πλέον καμία αυτόματη μετατροπή συμβάσεων. Και όσοι λένε το αντίθετο, μετέρχονται ένα επικίνδυνο εμπόριο ελπίδων εις βάρος των συμβασιούχων»
.
Κληθείς να σχολιάσει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, όπως αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει:
“Περνάμε, υπό τη σημερινή μάλιστα συγκυρία, μια δύσκολη περίοδο. Όπως όμως και άλλοτε έχουμε αποδείξει, στο χέρι μας είναι να αναστρέψουμε γρήγορα το κλίμα. Γι' αυτό συνεχίζουμε, με πρώτο παράδειγμα εκείνο του πρωθυπουργού, να δουλεύουμε και να προσπαθούμε πρωτίστως να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη, έχοντας να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και τις επιπτώσεις από τη μεγαλύτερη, όπως τόνισα, κρίση που έζησε η παγκόσμια οικονομία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: