Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΟ Ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2"


Η Διοικητική Μεταρρύθμιση όχι μόνο δεν μπαίνει στο χρονοντούλαπο, αλλά δεν είναι δυνατόν να ματαιωθεί».
Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, αναγγέλλοντας στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ την αναστολή εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης τουλάχιστον μέχρι και το Μάρτιο του 2009.


Ο υπουργός δήλωσε ότι η παρούσα οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια υλοποίησης της νέας διοικητικής δομής της χώρας, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια να αποδοθούν οι απαραίτητοι πόροι.

Το Μάρτιο, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί εκ νέου η οικονομική κατάσταση και με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με τους αιρετούς (ότι δηλαδή πρώτα θα δοθούν οι πόροι και μετά οι αρμοδιότητες ) θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Ο υπουργός πρότεινε στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ τη διοργάνωση ειδικού συνεδρίου με θέμα της Διοικητική Μεταρρύθμιση, αφού, όπως είπε, «στόχος της κυβέρνησης αλλά και δικός μου ήταν να εφαρμοστεί η Διοικητική Μεταρρύθμιση πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές».

“Χαιρετίζω τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου ότι θα καταθέσει τις θέσεις της κυβέρνησης στο τακτικό μας συνέδριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και συμπλήρωσε:
“Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σύμπλευση των απόψεων του υπουργού με εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή η Διοικητική Μεταρρύθμιση παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο δεν μπαίνει στο χρονοντούλαπο, αλλά παραμένει ανοικτό και κεντρικό θέμα στην ατζέντα του διαλόγου μας”.
Προσχηματική έκρινε την επίκληση της οικονομικής κρίσης για την αναβολή εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Πάρις Κουκουλόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.
Ο Μιχ. Κάρρας
Σημειώνεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του, πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχ. Κάρρας εμφανίστηκε δικαιωμένος ως προς τη στάση που κράτησε η ΤΕΔΚ στο θέμα του “Καποδίστρια 2 και επισήμανε ότι ”η επιλογή να μην ανοίξει ουσιαστικά ο διάλογος και η ενέργειά της ΤΕΔΚ να μην στείλει προς την ΚΕΔΚΕ κάποια πρόταση για τους πόσους δήμους επιθυμεί, ήταν μία σωστή απόφαση, αφού δεν υπήρχαν τα τετελεσμένα γεγονότα που διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Καποδίστρια 2”.
Αυξάνονται οι διάθεσιμοι πόροι στους ΟΤΑ
Αναφερόμενος στα οικονομικά των ΟΤΑ ο υπ. Εσωτερικών δήλωσε ότι φέτος θα αυξηθούν οι πόροι τους κατά 22,5%, ενώ ανακοίνωσε την υπογραφή της Κοινής υπουργικής Απόφασης που συνυπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τη Δημοτική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: