Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΩΣΗΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μπορεί οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων να διεξάγονται τον επόμενο μήνα (4-11 Δεκεμβρίου), ωστόσο τα...προερόρτια άρχισαν με φραστική αντιπαράθεση του νυν προέδρου Στ. Πελάη και της επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Σοφίας Λίβερη.
Ο κ. Πελάης μίλησε για προσπάθεια κομματικοποίησης των εκλογών, κάτι που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βάλουν στην άκρη και να ψηφίσουν με πραγματικά κριτήρια.
" Δηλαδή ποιά στρατηγική και ποιά γραμμή θέλουν να ακολουθήσει το Σωματείο. Θέλουν τη στρατηγική σκυψίματος του κεφαλιού, της αδιαφορίας, της μη συμμετοχής που είχε σαν αποτέλεσμα να χάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι από τα δικαιώματά τους, ή τη γραμμή που είχαμε την τελευταία τριετία, δηλαδή της αξιοπρέπειας, της αντίδρασης του αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων;
Από την πλευρά της η κ. Λίβερη, σημείωσε πως το μόνο που έκανε ο κ. Πελάης στο διάστημα της προεδρίας του, είναι να λειτουργεί σύμφωνα με τις εντολές του κομματικού του φορέα, που υποστηρίζει κια συνεργάζεται σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
"Αυτό έχει γίνει βραχνάς για τους ξενοδοχουπάλληλους.
Η θέση και στάση του προέδρου και της απερχόμενης πλειοψηφίας, απηχεί μόνο αυταρχισμό και κανένα αποτέλεσμα για τους ξενοδοχουπάλληλους.
Γ.Σ. πριν τις εκλογές
Πριν την εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου (26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο).
Εκτός των εκλογών για νέο Δ.Σ. θα γίνουν αρχιεραισίες για εκλογή αντιπροσώπων στο Εργ. Κέντρο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού.
"Είναι μια κορυφαία διαδικασία του Συνδέσμου σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Μπροστά μας έρχεται μια μεγάλη οικονομική κρίση που θα πλήξει τον τουρισμό και η οποία θα οδηγήσει σε νέες πιέσεις προς τους εργαζομένους για μείωση των εισοδημάτων. Πρέπει από αυτή τη διαδικασία να βγούμε ακόμη πιο δυνατοί από ό,τι είμαστε ως σήμερα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Κρίσιμες χαρακτήρισε τις εκλογές και η κ. Λίβερη, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι ιδιαίτερα οξυμένα αυτή την περίοδο, όπως το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι απολύσεις, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι που ουσιαστικά έρχονται εδώ ως νέο σκλαβοπάζαρο και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: