Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπ. Υγείας και αποσταλούν (μέχρι αύριο) χρήματα που θα καλύπτουν τις οφειλές του δημοσίου, έως και τον Αύγουστο, τότε η εισήγηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, θα είναι υπέρ της αναστολής της μη χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου. .
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας Τιμ. Γκιάτης, με αφορμή και την επικείμενη Γ.Σ. του συλλόγου.
Πρόσθεσε ότι η Κέρκυρα δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, γιατί ήταν μία κίνηση για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του ως συνδικαλιστικό όργανο.
“Όταν είδε ότι τουλάχιστον 4.500 φαρμακεία της Ελλάδος έχουν ξεκινήσει την αναστολή φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, αποφάσισε να κηρύξει μία 24ωρη πανελλαδική απεργία με αίτημα την μη πληρωμή μας από το δημόσιο.
Εμείς λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμε με αυτόν τον τρόπο (με την συμμετοχή μας σε μια τέτοια απεργία) και τους εαυτούς μας αλλά και τον κόσμο της Κέρκυρας και τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα για ότι κάνει το κράτος και για τις οφειλές τους προς εμάς".

Δεσμεύσεις Αβραμόπουλου
Σημειώνεται ότι θετική έκβαση είχε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών σχετικά με το θέμα των καθυστερήσεων πληρωμών προς τα φαρμακεία των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως του ΟΠΑΔ.
Ο υπουργός Δ.Α βραμόπουλος δεσμεύθηκε για τη σταδιακή καταβολή των χρεών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σχετικά με τις οφειλές στον ΟΠΑΔ, ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο Οικονομίας θα τις καταβάλει ως εξής:
•Στο μέσον της επόμενης εβδομάδος θα πληρωθούν οι οφειλές μέχρι και τον μήνα Αύγουστο 2008.
•Στις 2 Ιανουαρίου 2009 θα πληρωθούν τα οφειλόμενα για το μήνα Σεπτέμβριο 2008.
•Εντός του Ιανουαρίου 2009 θα πληρωθούν τα υπόλοιπα οφειλόμενα μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: