Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Παραδόθηκε και νέο τμήμα της Εγνατίας

Εννέα χιλιόμετρα της Εγνατίας οδού προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα του αυτοκινητοδρόμου στην Ήπειρο, κάνοντας γρηγορότερη την πρόσβαση των αυτοκινητιστών στη διαδρομή Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας και θέτοντας οριστικά τέλος στο εξαιρετικά δύσκολο τμήμα του εθνικού δρόμου στη Σκάλα Παραμυθιάς.
Το νέο τμήμα της Εγνατίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Νεοχωρίου μέχρι το Ελευθεροχώρι, έδωσε χθες το μεσημέρι στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, παρουσία των υφυπουργών Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, και ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρου Καλογιάννη.
Το συγκεκριμένο τμήμα είναι το τελευταίο της Εγνατίας στο Νομό Θεσπρωτίας, ενώ τον Ιούνιο θα δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο κομμάτι στη διαδρομή Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, στην περιοχή της σήραγγας Σ2, όπου έγιναν κατολισθήσεις καταστρέφοντας τμήμα της.
Το έργο, που παραδόθηκε χθες περιλαμβάνει τέσσερις γέφυρες συνολικού μήκους 1.200 μ. και ισάριθμες σήραγγες μήκους περίπου 2.300 μ
Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισκέφθηκε, επίσης, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου επιθεώρησε τα έργα της β’ φάσης και τόνισε ότι η κατασκευή και η συνεχής αναβάθμιση του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας αποτελούν εθνική στρατηγική προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για κομβικό λιμάνι για την καλύτερη σύνδεση της χώρας με τη Δύση. Η σύνδεση της Εγνατίας οδού με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι επίσης εξαιρετικής σημασίας, για τη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων και αλλάζει τις παραμέτρους ανάπτυξης στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.
Η β’ φάση των έργων κατασκευής του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, έχει προϋπολογισμό 66,2 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2011. Επιπλέον, ήδη εκπονούνται μελέτες και για τη γ’ φάση των έργων του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2009 και στη συνέχεια θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Τα έργα της γ’ φάσης περιλαμβάνουν λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις.
ert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: