Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΧ. ΚΑΡΡΑΣ: ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"


Δικαιωμένος ως προς τη στάση που κράτησε η ΤΕΔΚ στο θέμα του “Καποδίστρια 2” και με δεδομένο ότι το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση οδεύει προς αναβολή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχ. Κάρρας.
Η εξέλιξη αυτή, όπως υποστήριξε, “αποδεικνύει την αδυναμία της Κυβέρνησης να εκπληρώσει όλα αυτά τα οποία έχει δεσμευτεί προς την Τ.Α., προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος για τον Καποδίστρια Β’.
“Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο διάλογος και κατ’ επέκταση ο Καποδίστριας Β’ παγώνει και δεν πρόκειται να προχωρήσει”, σημείωσε και πρόσθεσε, ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στο προγραμματισμένο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ από τις 26-28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
“Η στάση που κρατήσαμε ως ΤΕΔΚ, με την επιλογή μας να μην ανοίξουμε ουσιαστικά το διάλογο και η ενέργειά μας να μην στείλουμε προς την ΚΕΔΚΕ κάποια πρόταση για τους πόσους δήμους επιθυμούμε, θεωρώ ότι ήταν μία σωστή απόφαση, αφού δεν είχαμε τα τετελεσμένα εκείνα γεγονότα που θα μας διαβεβαίωναν ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Καποδίστρια Β’”.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ σχετικά με τις οφειλές της πολιτείας προς τους ΟΤΑ, (περίπου 250 εκ. ευρώ), ανέφερε ότι -σύμφωνα με έγγραφο το οποίο έφτασε στους Δήμους-, έχει καταβληθεί μία δόση.
Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα πρέπει, όπως κατέληξε,να ξεκαθαριστεί, πώς θα γίνει αυτή η αύξηση κατά 20% των εσόδων των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: