Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΘΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ Η Ν.Α.

Στην εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη της υφιστάμενης γέφυρας Ποταμού και την κατασκευή νέας, θα προχωρήσει η Ν.Α., αφού λάβει τις σχετικές εγκρίσεις, από το αρμόδιο υπουργείο και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Αυτό επεσήμανε μιλώντας στην "Κ.Σ." ο αντινομάρχης Κ. Λέσσης. Παράλληλα, ζήτησε από την προιστάμενη της υπηρεσίας Τ. Ρηγάκου, την έγκριση της εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων για την αποκατάσταση της γέφυρας Ποταμού μετά, απο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε,
Συμφωνα με τον κ. Λέσση, η κ. Ρηγάκου, ήταν θετική σε αυτή την προοπτική. Ηδη έχουν αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα στην ΑΘήνα.
Η Ν.Α. είχε από το 2007 επισημάνει το πρόβλημα στατικής επάρκειας που αντιμετωπίζει η γέφυρα.
Η γέφυρα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο, κάτι που σημαίνει ότι για οποιαδήποτε παρέμβαση χρειάζεται παρέμβαση του ΚΑΣ.
Η αρχική θέση της αρχαιολογίας ήταν για κατασκευή νέας γέφυρας, σε απόσταση τουλάχιστον 50 μ. από τη σημερινή και ανάδειξη της υφιστάμενης.
Η Ν.Α. με σχετικά έγγραφα που κατέθεσε γνωστοποίησε ότι αυτό δε μπορεί να γίνει καθώς δεν υπάρχουν οι οδικοί άξονες.
Η τελική έγκριση που εστάλη στη Διεύθυνση Οικονομικών της Ν.Α. αναφέρει ότι η αρχαιολογία συναινεί στη κατασκευή νέας γέφυρας πλάτους 4μ. και σε απόσταση 5 μ. απο την υφιστάμενη.
Η Ν.Α. όπως τόνισε ο κ. Λέσσης, θα προχωρήσει σε μελέτη που να αναδεικνύει την σημερινή γέφυρα και παράλληλα στην κατασκευή νέας, αφού γίνουν οι σχετικές απαλλοτριώσεις.
“Φτάνουμε στο τελικό σημείο. Μετά την έγκριση του υπουργού και του ΚΑΣ, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες. Δε μπορούμε να ενεργούμε αυτόβουλα και να παρακάπτουμε την αρχαιολογία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: