Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ



Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε καταστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας στο Σολάρι (φωτο) Η ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης και χωρίς κανένας περίοικος να αντιληφθεί το παραμικρό.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του καταστήματος Σοφία Γούση, οι άγνωστοι αφού έσπασαν την τζαμαρία αφαίρεσαν ολόκληρη την ταμιακή μηχανή με 200 ευρώ και πολλά κινητά τηλέφωνα. Με μια πρώτη εκτίμηση η συνολική ζημιά ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.
Μόλις είχαμε παραλάβει εμπόρευμα. Ο συναγερμός χτυπούσε αλλά δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε κανείς. Υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο μαγαζί. Από εκεί είδαμε ότι η ληστεία διεπράχθη στις 3:05 τα ξημερώματα. Τα πρόσωπα δεν καταγράφηκαν καθαρά ίσως όμως κάποιο στοιχεί να προκύψει. Τα αποστείλαμε στην Ασφάλεια” τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθείο ότι θύμα παρόμοιας ληστείας είχε πέσει ξανά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προ δεκαετίας περίπου σε κατάστημα επί της Μεθοδίου.
Η ΕΛΑΣ
Με δεδομένο ότι καταγράφηκε αντίστοιχο περιστατικό διάρρηξης σε άλλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, με την ίδια μάλιστα μεθοδολογία, ο αστυνομικός διευθυντής Δημ. Τσιότσιος, δήλωσε ότι πιθανόν πρόκειται για τους ίδιους δράστη-ες
Από το κατάστημα στην πόλη δεν αφαιρέθηκε τίποτα καθώς είτε έγιναν αντιληπτοί,είτε φοβήθηκαν. Για τα κινητά που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα στο Σολάρι, ο κ. Τσιότσιος σημείωσε ότι δεν έχουν καμία αξία, καθώς υπάρχει τρόπος απενεργοποίησής τους.
“Η Κέρκυρα είναι ήσυχος νομός και η εγκληματικότητά της είναι στατιστικά εν συγκρίσει με την υπόλοιπη χώρα, χαμηλή. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας των κατοίκων.
Οι πολλές κλοπές του καλοκαιριού σταμάτησαν και αυτό οφείλεται στην συστηματική δουλειά της ΟΠΚΕ με την ΕΛ.ΑΣ που συνέλαβε 9 άτομα εκ των οποίων τα τέσσερα προφυλακίστηκαν” συνόψισε ο ασυνομικός διευθυντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: