Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αντίθετος με το σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για τη διάρθρωση και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, δήλωσε ο προιστάμενος της υπηρεσίας στο Δήμο Κερκυραίων Μ. Βλάσσης.
Οπως τόνισε, μέσα στο σχέδιο νόμου, συμπεριλαμβάνονται διατάξεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την λειτουργία των ΟΤΑ ως θεσμού προστασίας και υπηρέτησης των πολιτών αλλά και με τον κώδικα δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.
Το Υπουργείο επιχειρεί να περάσει κάποιες διατάξεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία θα κρίνονται και θα διέπονται από διατάξεις εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, κάτι στο οποίο τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία είναι εντελώς αντίθετοι. Είμαστε δημοτικοί υπάλληλοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε”.
Ο κ. Βλάσσης υποστήριξε ότι ένα άλλο μεγάλο σφάλμα του νομοσχεδίου είναι ότι χωρίζει τη Δημοτική Αστυνομία σε δύο κατηγορίες. Σε υπηρεσία η οποία έχει περισσότερους από 50 υπαλλήλους και σε αυτήν με λιγότερους. Η Δημοτική Αστυνομία προτείνεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες οι οποίες αγγίζουν τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η δεύτερη κατηγορία προτείνεται να έχει λιγότερες αρμοδιότητες.
“Κάτι τέτοιο”, συνέχισε ο κ. Βλάσσης, “θα δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες και ο θεσμός κάτω από αυτές τις συνθήκες δε θα είναι δυνατόν να λειτουργήσει καθώς οι δημότες δε θα γνωρίζουν πως θα μπορούν να εξυπηρετούνται".
Εκτίμησε δε, ότι το Υπουργείο θα πρέπει να αποσύρει τις διατάξεις οι οποίες είναι αντίθετες με τον κώδικα δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων που προβλέπει ενιαίες αρμοδιότητες για όλους τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους της χώρας..
Αιχμές κατά Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του κ. Βλάσση με την ηγεσία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Με αφορμή τη μη συμμετοχή του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Βλάσσης επεσήμανε πως το γεγονός της μικρής συμμετοχής στελεχών της ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα, σχετίζεται με το ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ δεν είναι ένα εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο, αλλά διορισμένο.
“Οι συνδικαλιστές οφείλουν να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους μέσα από εκλογές και όχι μέσα από διορισμούς από την Αθήνα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: