Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΣΠ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ : ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

“Αστοχίες οι οποίες είχαν προ πολλού επισημανθεί από την παράταξή της μείζονος μειοψηφίας και τον ίδιο προσωπικά, υπάρχουν στην υπόθεση της παράκαμψης αεροδρομίου, σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχος Κερκυραίων Σπ. Μωραίτης.
Αφού κάλεσε την ηγεσία του Δήμου έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει όλες τις ενέργειες οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να διασωθεί το έργο, ανέφερε ότι δύο χρόνια μετά την ένταξη του έργου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση της γης.
Μετάθεση ευθυνών
“Παράλληλα, έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που η ΠΙΝ κατέθεσε για τον συγκεκριμένο σκοπό τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της αποζημίωσης, προκειμένου να ξεκινήσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την πόλη μας.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να καταλάβουν ότι η άσκηση της πολιτικής και της εξουσίας δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου ούτε και έκφραση προθέσεων. Εχουν πλέον αποτύχει και η μετάδοση των ευθυνών σε τρίτους και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ΠΙΝ, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα άλλοθι για να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της και την ανεπάρκειά της”.

Τέλος, επεσήμανε ότι η ΠΙΝ καλά κάνει και παραπέμπει το συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου και της οικογένειας Βεντούρα, στον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, όπως και είναι υποχρεωμένη να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: