Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟY "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ"

Παρουσίαση δυνατοτήτων και ενημέρωση για τον τρόπο υλοποίησης του έργου «Ανάπτυξη Εφαρμογών Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών» για τους Δήμους της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών,έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία των Δημάρχων, στους Δήμους των οποίων υλοποιείται το έργο.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ψηφιακών υποβάθρων και την συλλογή και ψηφιοποίηση των αναγκαίων γεωγραφικών δεδομένων των Δήμων, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των δικτύων κοινής ωφελείας (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα και δημοτικός φωτισμός).

Επίσης θα δημιουργηθεί οδηγός των Δήμων στο διαδίκτυο που θα περιλαμβάνει το οδικό δίκτυο των Δήμων, τα σημεία ενδιαφέροντος, τις διαδρομές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και άλλες πληροφορίες.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω λειτουργίες, τις οποίες θα μπορεί να εκτελέσει ο χρήστης:

* Να πληκτρολογήσει μία διεύθυνση και να δει τη θέση της στον χάρτη
* Να δει στον χάρτη τα κοντινότερα σε μία διεύθυνση σημεία ενδιαφέροντος
* Να επιλέξει από προκαθορισμένο κατάλογο κάποιο σημείο ενδιαφέροντος και να δει που βρίσκεται
* Να δει στον χάρτη τις διαδρομές των αστικών – δημοτικών λεωφορείων και τις στάσεις τους

Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 1.194.296 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών για λογαριασμό των Δήμων της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.

Το σύστημα που θα αναπτυχθεί είναι δυναμικό, μπορεί δηλαδή να ενημερώνεται, να επεκτείνεται, να συνεργάζεται με ήδη υπάρχοντα συστήματα και να εγκατασταθεί εύκολα σε άλλους φορείς και Δήμους της περιφέρειας.

Κύριος σκοπός του έργου είναι η ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία των Δήμων της περιφέρειας και στη διευκόλυνση ανάπτυξης βασικών εφαρμογών γεωγραφικών δεδομένων στους φορείς του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτήριος Βόσδου δήλωσε σχετικά: «Με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας εισάγουμε νέες πρακτικές στη Δημόσια Διοίκηση. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση του Πολίτη, η διευκόλυνση των ΟΤΑ και η μείωση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: