Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟ 18,6% Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΚΟΥ ΔΕΣΥΛΛΑ


Μέσα στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού για την φθίνουσα πορεία και της φετινής τουριστικής σεζόν, έρχεται να προστεθεί και κάτι θετικό. Ο λόγος για την σημαντική αύξηση που κατέγραψαν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι στις αφίξεις επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια, εξέλιξη που επιβεβαίωσε τις αρχικές προβλέψεις του ΟΛΚΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Αλ. Δεσύλλας η αύξηση της κίνησης έως και τις 31 Οκτωβρίου, έφτασε το 18,6% σε σχέση με το 2007.
Ειδικότερα, οι επιβάτες ανήλθαν στους 418.488 (65.278 περισσότεροι από πέρυσι), ενώ ελλιμενίστηκαν 390 πλοία, 44 περισσότερα σε σχέση με το 2007.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νούμερα αυτά αναμένεται να αυξηθούν, όταν συμπεριληφθούν και τα στοιχεία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όπου επίσης θα υπάρχει επιβατική κίνηση στο λιμάνι.
Αναβάθμιση υπηρεσιών
Παράλληλα ο κ. Δεσύλλας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το Δ.Σ. του ΟΛΚΕ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του λιμένα.
Μέχρι 31-12 θα έχουν υλοποιηθεί προγράμματα που αφορούν στην πληροφόρηση των επιβατών για τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων από ηλεκτρονικές πινακίδες-πληροφορίες σε τουριστικές επιχειρήσεις κλπ.
Επίσης βελτιώνεται η διαχείριση του λιμένα και ενισχύεται η ασφάλειά του.
Ακόμα, επεσήμανε ως θετικό στοιχείο την δημοπράτηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων-ραμπών στο νέο λιμένα εσωτερικού, τις αποφάσεις που ελήφθησαν για εργασίες, ανακαίνισης και συντήρησης των υπόστεγων παραμονής των επιβατών, τη συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων στο πλαίσιο της υλοποίησης των σχεδίων διαχείρισης για την παλιά πόλη, την εγκατάσταση διαδικτυακής πύλης που θα παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης στο ευρύ κοινό και σε εγγεγραμμένους χρήστες (σε 3 γλώσσες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: