Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ LOUIS



Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Κερκυραίων, παραδόθηκε από τον Όμιλο Louis, ένα Πυροσβεστικό Όχημα Ταχείας Επέμβασης και Παροχής Στήριξης, θέλοντας να συμβάλει και αυτός με τη σειρά του στην πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων καταστροφικών πυρκαγιών, όπως αυτών του 2007 στην Πελοπόννησο.
Τον Όμιλο Louis εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Διευθυντής των Ξενοδοχείων της Κέρκυρας Ποσειδών Θεοδώρου, ο οποίος παραδίδοντας το όχημα στον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ επισήμανε:
"Οι επιχειρηματικοί δεσμοί του Ομίλου Louis με την Ελλάδα είναι πολύχρονοι καθότι δραστηριοποιηθήκαμε στην Ελλάδα από το 1955. Η καταστροφή που βιώσαμε έντονα με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το 2007, μας συγκλόνισε και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμέτοχοι.
Με αυτή μας την προσφορά θελήσαμε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στις τοπικές κοινότητες με τις οποίες διατηρούμε στενούς δεσμούς εδώ και δεκαετίες. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι με την προσθήκη και της δικής μας δωρεάς, τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και οι δέκα Δήμοι στην χώρα μας θα είναι σε καλύτερη θέση να συνεχίσουν το εξαίρετο έργο που επιτελούν και για το οποίο τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια".

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Θερμές ευχαριστίες στη εταιρεία LOUIS για την πρωτοβουλία του απήηθυνε ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ που τόνισε ότι έχει γίνει κατανοητή η μεγάλη αξία της Πολιτικής Προστασίας.
Πρόσθεσε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η εξαγγελθείσα δωρεά 15 Πυροσβεστικών Οχημάτων Ταχείας Επέμβασης συνολικής αξίας 700.000 ευρώ υλοποιήθηκε, αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους βάσει των πιο σύγχρονων προδιαγραφών.
Τα πέντε οχήματα παραδόθηκαν στις 4 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, ενώ τα υπόλοιπα δέκα παραδίδονται σταδιακά στους πιο κάτω Δήμους όπου δραστηριοποιείται με ξενοδοχεία, ο Όμιλος Louis, προκειμένου να αποκτήσουν ακόμα πιο δυνατά "όπλα" για την πρόληψη πυρκαγιών:
Κερκυραίων, Μελιτειέων και Παρελίων στην Κέρκυρα,
Ζακυνθίων, Λαγανά και Αρκαδίων στη Ζάκυνθο,
Πλατανιά στην Κρήτη,
Ελιού Πρόνων στην Κεφαλονιά,
Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: