Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΒΟΣΔΟΥ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ WTM, ΜΕΤΡΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ


Εξηγήσεις από τον κατασκευαστή του περιπτέρου γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που είχε, με αποτέλεσμα το ελληνικό περίπτερο στην World Travel Market, του Λονδίνου να μην έχει τη καλύτερη εικόνα.
Αυτό δήλωσε χθες ο ο Γ.Γ. της ΠΙΝ, Σωτ. Βόσδου και επιπρόσθετα σημείωσε πως "τα σχόλια τα οποία ακούστηκαν είχαν να κάνουν με την εικόνα του περιπτέρου και όχι με τις επαφές οι οποίες έγιναν".
Ποικίλες εκτιμήσεις για την Βρετανική Αγορά
Σύμφωνα με τον κ. Βόσδου, υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις για την Αγγλική τουριστική αγορά αναφορικά με την επόμενη σεζόν. Εκτιμήσεις οι οποίες συνδυάζονται και με την οικονομική κρίση η οποία πλήττει ολόκληρο τον κόσμο.
Υπάρχουν όμως, όπως είπε, μεγάλοι τουριστικοί φορείς όπως η TUI και η Thomas Cook οι οποίοι προβλέπουν για την Ελλάδα αύξηση για το επόμενο καλοκαίρι, κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προϋποθέσεις, θεωρούν ότι η Ελλάδα, ως 4ος δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, θα παρουσιάσει την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, αύξηση.
Ιόνια Νησιά
Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι για τα Ιόνια Νησιά, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις πλέον πρόσφορες μεθόδους, ώστε να υπάρξει και εδώ αύξηση.
"Πρώτος στόχος του Υπουργείο, είναι να διατηρήσουμε τα επίπεδα των Βρετανών επισκεπτών, στα προηγούμενα έτη.
Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να διεξαχθούν φέτος, ασφαλή συμπεράσματα.
Το τελικό αποτέλεσμα και το αν επηρεάσαμε τον τουρισμό από την παρουσία μας στην έκθεση, θα φανεί το επόμενο καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: