Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΣΕ "ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΑ" ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1 -1


Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση, που είχε ξεκινήσει χθές από το πρωί, είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο σε μια μεγάλη λίμνη! Όμως, ο διαιτητής Καλογερόπουλος (και μόνον αυτός!) έκρινε πως το ματς μπορούσε να γίνει. Αλλά τελικά οι φίλαθλοι που πήγαν στο Εθνικό Στάδιο παρακολούθησαν μάλλον αγώνα πόλο, παρά ποδοσφαιρικό αγώνα…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΕΣ!
Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να αλλάξουν μπαλιά ούτε στα δύο μέτρα και προσπαθούσαν να μην γλιστρήσουν και τραυματιστούν. Η μπάλα κολλούσε στους βούρκους και δεν μπορούσε να κυλίσει και οι παίκτες επιδίδονταν σε … λασπομαχίες! Ως εκ τούτου, το παιχνίδι μεταξύ ΑΟ Κέρκυρα – Διαγόρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προσφέρει ποδοσφαιρικό θέαμα. Τακτική δεν υπήρχε, παρά μόνον δύναμη και… πάρα-πάρα πολύ νερό! Οι καλές στιγμές ήταν ελαχιστότατες, ενώ τα δύο γκολ σημειώθηκαν με εκτελέσεις πέναλτι, τα οποία, όμως, υπό κανονικές συνθήκες πιθανόν να μην είχαν γίνει.

ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ
Το παιχνίδι σε ένα τέτοιο γήπεδο σαφώς ευνοούσε τη φιλοξενούμενη ομάδα. Οι «Φαίακες» ήθελαν μόνο τη νίκη, αλλά για να κερδίσεις θα πρέπει να κάνεις παιχνίδι και να δημιουργήσεις. Όμως, κάτω από τις καιρικές συνθήκες όπου διεξήχθη το σημερινό ματς, δεν ήταν δυνατό να παίξεις μπάλα. Ο ΑΟΚ είχε μεν την υπεροχή, αλλά το γήπεδο δεν του επέτρεπε να αναπτυχθεί, και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός μόνον από στημένες μπαλιές.
Από την άλλη πλευρά, ο Διαγόρας ήρθε στην Κέρκυρα έχοντας αρκετά αγωνιστικά προβλήματα και στόχευε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Και κατάφερε να το πάρει μάλλον εύκολα, βοηθούμενος όμως από την εξαιρετικά κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Έτσι, ο ΑΟ Κέρκυρα «κόλλησε» στην ισοπαλία και απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα στην έδρα του. Στο μεταξύ, όλοι οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα κέρδισαν, με αποτέλεσμα η ομάδα του νησιού μας να απέχει πλέον επτά πόντους από την 3η προνομιούχο θέση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος δεν υπέπεσε σε κάποιο μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως ελέγχεται αυστηρώς για το γεγονός ότι επέτρεψε τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο Παντέλης ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Συμεωνίδης. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γκουστάβο (ανέβαινε και δεξί χαφ) και αριστερά στην άμυνα ο Μπουτζίκος, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κολοτούρο και Πελαγία. Οι Τσεμπερίδης και Μακρυδημήτρης έπαιξαν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Μουστόγιαννης (ανέβαινε και δεξί εξτρέμ) και αριστερά ο Ρεπερνέ. Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε ως επιθετικό χαφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ίσραελ Σίλβα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο των Μποντερόνε και Γιαννιτσανάκη, το σχήμα μετατρέπονταν κυρίως σε 4-3-3.

ΦΑΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Μόνον δύο καλές στιγμές υπήρξαν στον αγώνα:
Στο 67’ ο Ρεπερνέ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά και ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια.
Στο 82’ ο Κολοτούρος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ίσραελ Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Νίκος Παντέλης):
Συμεωνίδης, Γκουστάβο, Μουτζίκος, Κολοτούρος, Τσεμπερίδης (87’ Γκίκας), Ίσραελ Σίλβα, Αθανασιάδης, Μακρυδημήτρης, Πελαγίας, Ρεπερνέ (78’ Μποντερόνε), Μουστόγιαννης (51’ Γιαννιτσανάκης).
Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Σεντεμέντες, Φλαβίνιο, Βιτουλαδίτης.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Παύλος Δερμιτζάκης):
Βελλίδης, Τζανής, Αρχοντούλης, Κωνσταντινίδης, Σπάρταλης, Ρούσεφ (64΄ Μπικόφσκι), Μιλόσκοβιτς (92’ Δανάς), Χρήστου, Τριανταφύλλου (86’ Πουτς), Μπακομήτρος, Πουλόπουλος.
Στον πάγκο έμειναν οι: Δαύκος, Καρακατσάνης, Πευταράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: