Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ "ΚΌΚΚΙΝΟ" ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ-ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΝ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2006-07


H δυσχερής οικονομική θέση του Δήμου Κερκυραίων ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μεσα από τη συζήτηση που έγινε στο Δημ. Συμβούλιο για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού των ετών 2006-07 (ψηφίστηκε ομόφωνα).
Τόσο η πλειοψηφία όσο και η παράταξη Τρεπεκλή απέδωσαν ευθύνες στην πολιτεία για οικονομική ασυνέπεια απέναντι στην Τ.Α. και στο Δήμο Κερκυραίων ειδικότερα, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων.
"Κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Από την άλλη, κάποιοι αξιοποιούν την ασυνέπεια του κεντρικού κράτους για να κάνουν μονοσήμαντη κριτική σε βάρος μας" δήλωσε ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ.
Να επανεξετάσει την πολιτική του στην αξιοποίηση των πόρων του και τη σύμπραξη ιδιωτών στις δραστηριότητες του Δήμου, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Π. Μεταλληνός.
Ανέφερε ακόμα ότι, υπάρχει σκέψη για σύναψη νέου δανείου το οποίο ωστόσο δε θα διατεθεί μόνο για τ αποπληρωμή των χρεών αλλά ένα μέρος του θα λειτουργήσει αναπτυξιακά σε δράσεις που στη συνέχεια θα αποφέρουν κέρδη στο Δήμο.
“Ο θεσμός της Τ.Α. αφυδατώνεται συστηματικά. Βρεθήκαμε και μεις στο παρελθόν στην ίδια θέση με τη σημερινή δημοτική αρχή, δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, που ζήτησε να δοθούν τα οφειλόμενα από την πολιτεία και επιπλέον χρηματοδότηση για να μην ανακυκλώνεται η μιζέρια.
Επιπρόσθετα δήλωσε δικαιωμένος από την εισήγηση που έφερε η πλειοψηφία , καθώς οι δύο απολογισμοί δεν διαφέρουν από τους απολογισμούς που είχε καταθέσει ο ίδιος στη θητεία του.
“Χρειάζεται πολιτική κατεύθυνση και να αναλογιστούμε αν όλες οι ευθύνες είναι στο κράτος”, δήλωσε ο σύμβουλος της παράταξης Σαρλή Μ. Γαβαλάς, που ζήτησε από την δημοτική αρχή να αξιοποιήσει κονδύλια ευρωπαικών προγραμμάτων και του "Θησέα" καθώς παρουσιάζεται χαμηλότατη απορρόφηση.
Προς ολοκλήρωση της Λαικής;
Η έγκριση του απολογισμού των ετών 2006-07, έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως επανέλαβε ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος, καθώς αποτελεί ένα απαραίτητο δικαιολογητικό για την λήψη του συμπληρωματικού δανείου για την αποπεράτωση της νέας λαϊκής αγοράς.
Νέα συνεδρίαση
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου απόψε με 36 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη.
Μεταξύ αυτών ο ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κερκυραίων, η συμμετοχή του Δήμου στο υπό σύσταση Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου " Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νομού Κερκύρας" και η συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης και ανάπτυξης της νησίδας Βίδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: