Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΦΑΓΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙ


Aλγιεινή εικόνα αντίκριζαν σήμερα οι διερχόμενοι έμπροσθεν του 8ου δημοτικού σχολείου στο Μαντούκι.
Πόδια και κεφάλια από χοιρινά διάσπαρτα στο μπροστά μάλιστα από κάδο ανακύκλωσης… Η δυσοσμία, όπως ήταν φυσικό ανυπόφορη.
Όπως κατήγγειλε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του σχολείου Αννα Γούση για την ρίψη των σφάγιων δε φταίει ο δήμος αλλά κάποιος ασυνείδητος, ωστόσο το πρόβλημα με τους κάδους στη περιοχή είναι μόνιμο αφού εμποδίζουν ενοχλούν την πρόσβαση των παιδιών στο πεζοδρόμιο.
«Θα κάνουμε έγγραφο που θα ζητάμε να μεταφερθούν οι κάδοι σε ένα χώρο, λίγα μέτρα παραπάνω στον ίδιο δρόμο όπου δεν υπάρχουν σπίτια και σχολείο περιμετρικά. Τέτοια φαινόμενα έχουν επαναληφθεί Ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος της επιτροπής παιδείας κ. Κουλούρης μας έχει δηλώσει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση κάδων μπροστά από σχολεία».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Π. Μπογιάκης, μίλησε και αυτός για ασυνειδησία κάποιων που πετάνε σφάγια έξω την ώρα που μάλιστα που οι κάδοι είναι άδειοι. Ανέφερε ακόμη ότι μόλις του υποδείξουν οι γονείς που θέλουν να πάνε οι κάδοι, θα ανταποκριθεί στο αίτημά τους.
Μετά τις γιορτές τα Σφαγεία
Μετά από σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι τα σφάγια βάσει ευρωπαϊκής διάταξης, κατευθύνονται στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ύστερα από αποτέφρωση.
Ωστόσο το τελευταίο τρίμηνο που τα δημοτικά σφαγεία δε λειτουργούν, υπάρχει πρόβλημα. «Είναι θέμα αστυνομίας και κτηνιάτρων»,σημείωσε ενώ αποκάλυψε ότι τα σφαγεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις γιορτές, λόγω προβλήματος που προέκυψε με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: