Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΟ "ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ" ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜ.ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ


Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκπαιδευτικών και μαθητών, με αποτέλεσμα το σημερινό «πανεκπαιδευτικό» συλλαλητήριο να αποτύχει πλήρως.
Μάλιστα, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, για την πλήρη αποτυχία της κινητοποίησης, κάποιοι φοιτητές από το Τμήμα Ηχου και Εικόνας, θεώρησαν σωστό να επιτεθούν φραστικά έξω από τη Νομαρχία σε δημοσιογράφο, που κάλυπτε το θέμα, με ακατονόμαστες εκφράσεις και συνθήματα…
Κατά τα λοιπά, κυρίως συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και λίγοι φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Σαρόκο, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου.
Ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνός σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, τα φαινόμενα που ζούμε αυτές τις ημέρες είναι στην ουσία μια κοινωνική έκρηξη.
«Η εστίαση μόνο στα φαινόμενα τυφλής βίας ή καταστροφών ουσιαστικά τείνει να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και τα ερωτήματά της που είναι ποιες είναι οι κοινωνικές αιτίες που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το μεγάλο ζητούμενο προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κοινωνική κρίση είναι η παρέμβαση οργανωμένου μαζικού λαϊκού κινήματος που πρέπει να βάλει τα αιτήματά του και να διεκδικήσει μια κοινωνία και μια άλλη οικονομική κατάσταση που να έχει για κέντρο της τον εργαζόμενο τη νεολαία και τα προβλήματά τους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Παν. Ποζίδης, ανέφερε ότι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της χώρας στο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, η εκπαιδευτική κοινότητα κλπ βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: