Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΥΠΟΓΡΑΦΕTΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Υπογράφεται, εκτός απροόπτου, αύριο η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Κερκυραίων και την ανάδοχο εταιρεία του έργου, της παράκαμψης του αεροδρομίου, που θα ανακουφίσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή, όπου ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι προβληματική εξαιτίας των προσγειώσεων και απογειώσεων αεροσκαφών.
Σήμερα, ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, ότι ο Γ.Γ. Σωτ. Βόσδου, έδωσε την έγκρισή του για την υπογραφή της σύμβασης, αφού προηγουμένως ο Δήμος κατέθεσε συμβολαιογραφική πράξη, με την οποία περιέρχεται κατά τρόπο απόλυτο και μη αμφισβητήσιμο η απαιτούμενη γη στο Δήμο Κερκυραίων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου.
Το έργο αυτό, συμβασιοποιείται στα πλαίσια και με τους όρους του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το οποίο, ως γνωστόν, παίρνει εξάμηνη παράταση σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2009.
Το γεγονός αυτό, επιτρέπει και την εκτέλεση του έργου μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, με εξόφληση όλων των λογαριασμών εφόσον φυσικά δεν συμβεί κάτι που ν’ ανατρέψει την προοπτική αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: