Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΒΙΛΑ ΡΟΣΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Προς υλοποίηση οδεύει η πρόταση του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, προς τον Νομάρχη, το Δήμαρχο Κερκυραίων και τον Εμπορικό Σύλλογο, για αξιοποίηση του οικοπέδου της Βίλα Ρόσα, ως χώρου στάθμευσης τις γιορτές.
Σήμερα, στην περιοχή βρέθηκαν ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, συνεργάτες τους και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Κασταμονίτης.
Οπως σημείωσε ο κ. Πουλημένος, η συγκεκριμένη πρόταση, είναι υπό εξέταση και πρόσθεσε ότι για να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργικός θα χρειαστούν και κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις, τις οποίες η Νομαρχία μελετάει, έχοντας καλή διάθεση συνεργασίας, με όλους τους αρμόδιους φορείς.
“Επιθυμούμε να βρεθούν οι αναγκαίοι χώροι στάθμευσης στην πόλη μας, μέχρι να προχωρήσουν και τα έργα αποκατάστασης και χρήσης της Βίλα Ρόσα”.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σ. Μικάλεφ, σημείωσε ότι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο, σίγουρα θλίβει, όμως το παρήγορο είναι ότι εξελίσσεται η μελέτη για λογαριασμό της Νομαρχίας.
“Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε κάτι στην κατεύθυνση που προτείνει το Επιμελητήριο και στο πλαίσιο της τόνωσης της αγοραστικής λειτουργίας ενόψει και τον εορτών των Χριστουγέννων.
Θα πρέπει να βρούμε χώρους έτσι ώστε ο καθένας που επιθυμεί να μπει στην πόλη μας, να μπορεί να εξυπηρετηθεί”.
Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Κασταμονίτης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο θα διαθέσει κάποια χρήματα προκειμένου να γίνει βατός ο συγκεκριμένος χώρος από τα αυτοκίνητα και κατ’επέκταση να συνδράμει στην επίλυση του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου την περίοδο των εορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: