Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ"

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχιλλείων στην τελευταία συνεδρίαση του στις 15 Δεκεμβρίου 2008, και μετά από διαλογική συζήτηση

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το χαμό του άτυχου 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από πυρά ένστολου αστυνομικού και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καταγγέλλει τις πολιτικές που επιτρέπουν και ενθαρρύνουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του μικρού Αλέξανδρου.

Καταδικάζει την τυφλή βία των ¨γνωστών - αγνώστων¨ κουκουλοφόρων και τις καταστροφές που προξένησαν, θεωρώντας ότι όχι μόνο διαδηλωτές δεν είναι, αλλά είναι ουσιαστικά προβοκατόρικα στοιχεία με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί:

* Να σταματήσει τώρα και πριν είναι πολύ αργά κάθε κατάχρηση εξουσίας και κάθε μορφή βίας αστυνομικής, πολιτικής, κρατικής ή παρακρατικής.
* Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, τόσο του τελευταίου θλιβερού γεγονότος, όσο και των κατά καιρούς και διαχρονικά επαναλαμβανόμενων.

ΚΑΛΕΙ:

Το λαό να δυναμώσει τον αγώνα του, οργανωμένα και περιφρουρημένα, για την προάσπιση και διεύρυνση των πολιτικών, δημοκρατικών, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: