Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Με πρωτοβουλία του Δήμου Κερκυραίων και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Φαληράκι με θέμα τις ελλείψεις σε προσωπικό του Δικαστηρίου, αλλά και την καθυστέρηση αποπεράτωσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Στην σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Μικάλεφ παρευρέθησαν, ο Νομάρχης πρώην Δήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου , εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε., εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Κερκύρας και των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Από τους Βουλευτές του Νομού παρευρέθη η κ. Γκερέκου ενώ ο κ. Χαραλάμπους έστειλε επιστολή συμπαράστασης καθώς βρίσκονταν στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε η αναγκαιότητα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων του Δικαστηρίου που ανέρχονται σε 34 από σύνολο 85.
“Οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό φθάνουν τα όρια της αρνησιδικίας, όπως ανέφεραν τόσο ο Δήμαρχος Κερκυραίων όσο και οι εκπρόσωποι των νομικών και των δικαστικών υπαλλήλων”.
Παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο παρελθόν, δεν είναι δυνατόν το Υπ. Δικαιοσύνης να δίνει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου μετά το 2012, ανέφερε η Α. Γκερέκου.
Ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος εξήγγειλε την προώθηση της πολεοδόμησης της γειτονιάς Αγ. Σπυρίδωνα ώστε το νέο Δικαστικό Μέγαρο να μπορέσει να λάβει οικοδομική άδεια, την οποία σήμερα στερείται.
Η σύσκεψη έκλεισε με την απόφαση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία να μεταβεί στην Αθήνα για επίσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και συνάντηση με τον Υπουργό, όπου και θα του τεθούν όλα τα προβλήματα του Δικαστικού κλάδου στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: