Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ


Αίσιο τέλος στην υπόθεση της Παράκαμψης αεροδρομίου, καθώς μετά από εντάσεις, προστριβές και αντιπαραθέσεις υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Σωτ. Μικάλεφ και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργολαβίας Αντ. Ασωνίτη η σύμβαση του έργου.
Το ύψος της σύμβασης φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί-αν βοηθήσει και ο καιρός- εντός τετραμήνου.
Φανερά ικανοποιημένος από την παραπάνω εξέλιξη, ο Δήμαρχος Σ. Μικάλεφ που τόνισε ότι η ευτυχής κατάληξη για το έργο ήταν προϊόν σκληρής δουλειάς και συντονισμένων ενεργειών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.
Όπως τόνισε δεν πρόκειται απλά για μια κατασκευή ενός δρόμου, αλλά για τακτοποίηση μιας ολόκληρης πολεοδομικής ενότητας της περιοχής δηλαδή Παγκρατέικων.
“Δεν επιχαίρω επειδή διαψεύσαμε κάποιους, αλλά επειδή ο μηχανισμός του Δήμου δεν καταλαβαίνει από παρενέργειες ή από οποιεσδήποτε προσπάθειες ανατροπής του προγραμματισμού του”.
Ο κ. Μικάλεφ πρόσθεσε πως η παράκαμψη αεροδρομίου θα αποτελέσει την απαρχή της αποσυμπίεσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.
Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα είναι μήκους 500μ. και πλάτους 24 με δυνατότητα κατασκευής πεζοδρομίων, δεξιά και αριστερά 3,25 μ.. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή νησίδας.
Σε αυτά, σύμφωνα με το Δήμαρχο θα πρέπει να προστεθούν ο ηλεκτροφωτισμός και η διευθέτηση της τάφρου Τσάκα καθώς και ενός τμήματος της τάφρου Κωτσέλα.
Ο κ. Μικάλεφ τόνισε ακόμη ότι την ίδια στιγμή θα ανοίξει η δίοδος για το οικόπεδο του Λυρικού Θεάτρου, ενώ επεσήμανε ότι τα Παγκρατέικα θα γίνουν μια σύγχρονη γειτονιά με αστική γη και οικόπεδα που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο ενός σύγχρονου προγραμματισμού.
Ακολουθήσαμε τη νόμιμη διαδικασία
Όλους όσους βοήθησαν να υπογραφεί η σύμβαση για την παράκαμψη του Αεροδρομίου, ευχαρίστησε ο αντιδήμαρχος των Τ.Υ. Γ. Μάμαλος εκτιμώντας ότι “θα βοηθήσει να απαλλαγεί η Κέρκυρα από το θλιβερό φαινόμενο να σταματούν αυτοκίνητα για να περάσουν αεροπλάνα”.
“Ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν θα γίνει το έργο. Είχαμε ακολουθήσει την απόλυτα νόμιμη διαδικασία της διάνοιξης της παράκαμψης μέσω της πράξης Εφαρμογής της περιοχής Παγκρατέικα, που με την καθοδήγηση του Δημάρχου, μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το μοναδικό σωστό δρόμο”.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργολαβίας, Αντ. Ασωνίτη θα γίνει κάθε προσπάθεια να εκτελεστεί το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Οπως τόνισε:
“Ως υποψήφιοι ανάδοχοι, και παρά τις δυσκολίες που είχαν τεθεί αν θα γίνει ή όχι, δεν είχαμε αμφιβολία γιατί υπήρχαν δύο παράγοντες που εξασφάλιζαν την υλοποίησή του.
Ο Περιφερειάρχης με την προσοχή που δείχνει στη νομιμότητα και ο Δήμος Κερκυραίων , με την έμπειρη τεχνική υπηρεσία, την ικανότητα των στελεχών της οικονομικής και νομικής του υπηρεσίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: