Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Η Ν.Ε.ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η απόφαση του Γ.Γ. της ΠΙΝ Σ. Βόσδου να εγκρίνει την προσφυγή του σωματείου “Λαζαρέτο” κατά πρόσφατης απόφασης του δ.σ. Κερκυραίων που έδινε το “πράσινο φως” για την ανέγερση μνημείου στη νησίδα Λαζαρέτο για τους εκτελεσθέντες εκεί-στελέχη του ΚΚΕ.
Οπως δήλωσε χθες το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ Γ. Πιέρρης, “η απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτ. Βόσδου να ακυρώσει την απόφαση του Δ.Σ. για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου μνημείου, δεν στηρίζεται σε κανένα ουσιαστικό επιχείρημα”.
Ο κ. Πιέρρης εξέφρασε αγανάκτηση για την απόφαση του περιφερειάρχη η οποία θυ-μίζει όπως είπε “άλλες εποχές”.
“Στην ουσία απαγορεύει την πολιτική δράση του κόμματος και πολύ περισσότερο την ενέργειά μας να τιμήσουμε τα μέλη και στελέχη μας τα οποία εκτελέστηκαν σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς, πως έχουν προηγηθεί τόσες εργασίες πάνω στην συγκεκριμένη νησίδα χωρίς κάποια άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Βολές και κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Πιέρρης πρόσθεσε ότι “οι ενστάσεις που έγιναν για την συγκεκριμένη απόφαση, έχουν κατατεθεί από το Σωματείο του Λαζαρέτο και κατ’ επέκταση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ”, ενώ μίλησε ακόμα κια για πρωτοχρονιάτικο δώρο του κ. Βόσδου προς τα δύο κόμματα, και για κοινή στάση κατά του ΚΚΕ.
“Εμείς, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα τιμήσουμε τα στελέχη μας με οποιοδήποτε κόστος” συνόψισε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Τ0 ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΝ


Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης της Περιφέρειας, «το απόσπασμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παντελώς ελλιπές και αόριστο και δεν περιγράφει με σαφήνεια και αναλυτικά τι ακριβώς αποφασίζεται, πώς θα υλοποιηθεί η απόφαση, ποιος θα την υλοποιήσει κλπ, επειδή η απόφαση αντίκειται στην απόφαση του ΕΟΤ (511809/19-06-97) και ειδικότερα στις παραγράφους στ και ζ σύμφωνα με τις οποίες «Ουδεμία μετατροπή και γενικά επέμβαση στο χώρο επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του ΕΟΤ, απαγορευμένης της μετατροπής της χρήσης πέραν του σκοπού για τον οποίο παραχωρείται» και «Η παραχώρηση της χρήσης της εν λόγω έκτασης ή τμήματος αυτής απαγορεύεται σε τρίτο χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του ΕΟΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: