Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ο ΜΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ



"Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου στη Κέρκυρα παρά τις αντίθετες υποσχέσεις των αρμοδίων"
,επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους.

Η συζήτηση του θέματος θα γίνει στη Βουλή την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει τα εξής:

"Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν φρούδες οι ελπίδες των Κερκυραίων που πίστεψαν στις υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων (αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών, κυβερνητικών βουλευτών κ,ά.) πως το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα είναι έτοιμο και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του 2008.

Για μια ακόμη φορά οι υποσχέσεις πού, κατά καιρούς, δόθηκαν στους Κερκυραίους –ακόμη και από τον Πρωθυπουργό της χώρας τον Φεβρουάριο του 2004 --παρέμειναν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η κατάσταση που αυτή την στιγμή βρίσκονται οι οικοδομικές εργασίες στο καινούριο νοσοκομείο, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι πως θα τηρηθούν έστω και τα νέα χρονοδιαγράμματα (31/03/2009) για την αποπεράτωση του κτιρίου του νέου νοσοκομείου. Αλλά και αν ακόμα πιστέψουμε ότι αυτό θα είναι δυνατό, θα παραδοθεί ένα κολοβό κτιριακά νοσοκομείο αφού δεν θα υπάρχει ψυχιατρική κλινική, ακτινοθεραπευτικό τμήμα, ογκολογική – χημειοθεραπευτική κλινική κλπ. Δεν θα έχει ακόμη ελικοδρόμειο, παιδικό σταθμό ενώ οι χώροι στάθμευσης θα είναι ανεπαρκέστατοι αφού αρκούν μόνο για 270 αυτοκίνητα. Η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει, ενώ κουβέντα δεν γίνεται για την προκήρυξη ικανού αριθμού θέσεων μόνιμου προσωπικού για να μπορεί το καινούριο νοσοκομείο να λειτουργεί με επάρκεια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός:

1. Πότε επακριβώς θα τελειώσουν πλήρως οι οικοδομικές εργασίες στο νέο νοσοκομείο. Πότε επακριβώς θα αρχίσει η ανέγερση της ψυχιατρικής κλινικής και του παιδικού σταθμού του νοσοκομείου. Εάν θα υπάρχει, όταν λειτουργήσει, το καινούριο νοσοκομείο ακτινοθεραπευτικό, ογκολογικό τμήμα και ελικοδρόμειο; Και πότε επακριβώς θα γίνει μετεγκατάσταση του παλιού νοσοκομείου στο νέο
2. Πότε επακριβώς θα γίνει η προκήρυξη και πόσων θέσεων προσωπικού και πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού";

Δεν υπάρχουν σχόλια: