Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων για την ερχόμενη τουριστική σεζόν

Στην ετήσια καθιερωμένη κοινή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Τουριστικών Φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων και Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας), στην οποία παρευρέθησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, Δήμαρχοι και Πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και πλήθος επαγγελματιών, οι προτάσεις και άμεσες ενέργειες που κατατέθηκαν από τον Σύνδεσμο ήταν οι ακόλουθες:
Ενόψει μια κακής τουριστικής σεζόν που προβλέπεται να πλήξει την Κέρκυρα με βασικές αιτίες την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και τα άλυτα προβλήματα υποδομών που από χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν οι τουρίστες μας και τα οποία δυσφημούν την Κέρκυρα ο Σύνδεσμός ζητά:
• Να συσταθεί από τον Νομάρχη μια επιτροπή “Διαχείρισης Κρίσης” στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι των Περιφέρειας, Νομαρχίας, Επιμελητηρίου και Τουριστικών Φορέων.
Η επιτροπή αυτή να ασχοληθεί με τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αναμενόμενη μείωση των κρατήσεων π.χ. άνοιγμα ξενοδοχείων ή την περιορισμένη λειτουργία τους κλπ.
• Να ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης στα επόμενα συμβούλια κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προτείνουν στους 25 Ομολόγους τους την προώθηση των διακοπών των πολιτών τους σε χώρες- μέλη της Ένωσης.
• Να ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό να ασκήσει πίεση προς τις Τράπεζες να ανταποκριθούν στην χορήγηση των δανείων του ΤΕΜΠΕ και να σταματήσουν την άρνηση προβάλλοντας διάφορα προσχήματα.
• Αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Πρακτόρων και Ξενοδοχείων, ούτως ώστε να υπάρχει οργανωμένη αντιμετώπιση της πίεσης των Tour Operators για μειώσεις τιμών.
• Έντονη πίεση προς την Περιφέρεια, Νομαρχία και Δήμους να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση των υπό εκτέλεση έργων και να νοιασθούν για την γενική καθαριότητα από άκρο σε άκρο σε όλο το νησί, προς βελτίωση της κακής εικόνας που επί χρόνια τώρα η Κέρκυρα παρουσιάζει στους επισκέπτες μας και στους κατοίκους της.
Με τις ανωτέρω ενέργειες πιστεύουμε ότι θα μετριάσουμε την αναμενόμενη μείωση των επισκεπτών μας για το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: