Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΝΕΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ



Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση τμήματος οικοπέδου, για την ανέγερση νέων φυλακών βρίσκεται ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η λύση αυτή ο Υπουργός τόνισε πως θα δωθούν στη νομαρχία τα απαιτούμενα κονδύλια για την αγορά οικοπέδου.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Σκαρβελάκη και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας κα Χαρίκλεια Νταϊρούση για τα προβλήματα λειτουργίας του και τις δυνατές λύσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φώτης Βλάχος, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Ιωάννης Βραδής, όπως και εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενημέρωσαν επίσης τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα προβλήματα λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Επισκέφθηκα σήμερα τη Φυλακή της Κέρκυρας. Θα ήθελα μόνο να πω μια κουβέντα: το Υπουργείο Δικαιοσύνης κινείται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και του εξανθρωπισμού του σωφρονιστικού συστήματος. Αυτό μελετάμε και έτσι θα κινηθούμε».

Σε 3ο-4ο Γυμνάσιο

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε εν συνεχεία το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, τα οποία γειτνιάζουν με το Κατάστημα Κράτησης, όπου και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των γονέων για τα προβλήματα τα οποία προκαλεί στην λειτουργία των σχολείων η συνύπαρξη με τις Φυλακές. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Χρήστος Άνθης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής του Γραφείου Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Μπαρουξής.
Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε:
«Μετά την επίσκεψη στις Φυλακές, επισκέφθηκα τα παρακείμενα σχολεία για να μιλήσω με τους καθηγητές και τους γονείς, αλλά και με τα παιδιά, για τις συνθήκες αυτής της όχι εύκολης συνύπαρξης. Συμφωνήσαμε ορισμένα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε για να διευκολύνουμε αυτή τη συνύπαρξη, μέχρι να καταφέρουμε αυτό που συνολικά είναι ο στόχος της κοινωνίας αυτού του τόπου. Να βρούμε ένα οικόπεδο και να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: