Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ-ΙΟΝΙΟ

Στις 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το « Διεθνές Συνέδριο για την Στρατηγική Ανάπτυξης σε Αδριατική-Ιόνιο»στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ).

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Υπουργοί των χωρών της πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες του τουρισμού, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, εμπορικά επιμελητήρια που είναι μέλη του Φόρουμ πόλεων και κωμοπόλεων Αδριατικής-Ιονίου καθώς και επαγγελματικές ενώσεις ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων.

Σκοπός του συνεδρίου θα είναι η ανταλλαγή ιδεών για μια ευρεία σύμπραξη, ο καθορισμός μελλοντικών στόχων, η διαπίστωση των περιορισμών λόγω οικονομικής συγκυρίας και ο συντονισμός ενεργειών των κοινωνικών εταίρων διαφόρων χωρών Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου.

Η Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου ιδρύθηκε το 2000 με την Διακήρυξη της Ανκόνα που υπογράφηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών των συμμετεχουσών χωρών με την παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν η Αλβανία, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: