Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΣΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Οι αγρότες ενημέρωσαν τον κ. Βόσδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του εξέθεσαν τα αιτήματά τους.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ αναφέρθηκε στις δυνατότητες οι οποίες δίνονται για τον αγροτικό τομέα αλλά και γενικότερα για την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών μέσω των κονδυλίων της 4ης προγραμματικής περιόδου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα πρόσφατα μέτρα και κονδύλια που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης τα οποία και εξειδικεύονται.

Ενδεικτικά, σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρεται ότι:

* Το «πακέτο» των 500 εκ € αποτελεί ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και δεν συνδέεται με οποιεσδήποτε άλλες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ή όποιου άλλου είδους επιδοτήσεις
* Δρομολογείται ευρύς και ανοιχτός διάλογος με όλους τους Αγρότες στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα του κλάδου με πρώτα θέματα προς συζήτηση τον ΦΠΑ, το κόστος παραγωγής, τη λειτουργία των συνεταιρισμών και την στρατηγική για αποδοτικές καλλιέργειες.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των αγροτών στο αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: