Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Στον ορισμό τιμής μονάδας για την εξόφληση υποχρεώσεων αποζημιώσεων και μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα με συμβιβασμό για ιδιοκτήτες των πολεοδομικών ενοτήτων Παγκρατέϊκων και Κανονίου προχώρησε το Δ.Σ. Κερκυραίων στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Πρόκειται για 13 διαφορετικές περιπτώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή π.χ. στο Κανόνι το 2005 που κυρώθηκαν οι πράξεις εφαρμογής ήταν 100.000 ευρώ, το 2006 ανέβηκε στις 352.000 ευρώ (το στρέμμα) και το 2007 500.000 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν να να υπολογιστεί η εισφορά τους σε χρήμα βάσει των τιμών του 2005.
Τελικά μετά τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Γ.Μάμαλου αποφασίστηκε να ισχύσουν οι τιμές του 2006.
Για την πεζοδρόμηση της Ξεν. Στρατηγού
Την εισήγηση της επιτροπής κυκλοφορίας που εγκρίθηκε πρόσφατα απο τη Δημαρχιακή Επιτροπή, για την εφαρμογή της πεζοδρόμησηςστην Ξεν. Στρατηγού στο Μαντούκι, ενέκρινε το Δ.Σ.
Προβλέπεται η τοποθέτηση σταθερών εμποδίων και η ανάρτηση πινακίδων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Ψήφισμα για
το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Το Δημ. Συμβούλιο ενέκρινε επίσης ομόφωνα την εισήγηση και το σχετικό ψήφισμα του Σπ. Ζουμπουλίδη για την ίδρυση και λειτουργία στην Κέρκυρα του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ στην Κέρκυρα.
Οπως ανέφερε, για το έργο υπάρχ εγκεκριμένη πίστωση για τεχνική μελέτη για το κτίριο στο πρώην Πρεβεντόριο και στην υπό έγκριση σχετικής απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την ίδρυση του Κέντρου και της σύστασης οργανισμού λειτουργίας του.
Επίσης “καλείται αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κ.κ. Νομάρχη και Δήμαρχο παρουσία των Βουλευτών Κέρκυρας να επισκεφθεί τον Υπουργό Δ. Αβραμόπουλο καιστον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σαλμά, να τους παραδώσουν το σχετικό ψήφισμα και το αίτημα για την έγκριση της απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ Κέρκυρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: