Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ψ.Ν.Κ.


Σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να καταγράψουν και να αναδείξουν το σύνολο των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στο νομό, ανέλαβε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Σήμερα έγινε συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Γ. Μαντζαρόπουλο, (φωτο) όπου ζητήθηκε ακριβής και τεκμηριωμένη ενημέρωση,για την πορεία ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου και -κυρίως- για τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Σπ. Πουλής, ευχαρίστησε τον κ. Μανταζαρόπουλο για τη συνάντηση και τόνισε ότι στόχος είναι να αποτραπεί η απορρόφηση του ψυχιατρείου από το Νοσοκομείο και η μετατροπή της ψυχιατρικής υγείας “ως φτωχού συγγενή στη δημόσια υγεία”.
Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Γ. Τριανταφυλλούδης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο για την προοπτική δημιουργίας συντονιστικού οργάνου,που θα αντιμετωπίζει από κοινού προβλήματα και προκλήσεις της δημόσιας υγείας στο άμεσο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο θα είναι αρωγό στη Διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί να αποτελέσει τις «χρυσές εφεδρείες» κάλυψης των κενών που ενδεχομένως παρουσιάσει ο οργανισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού”.
Ο διοικητής του ΓΝΚ Γ. Μαντζαρόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι από τη συνάντηση θα προκύψουν συμπεράσματα τα οποία θα αποβούν θετικά για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην ψυχιατρική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: