Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Έκκληση στους καταναλωτές που διατηρούν μεγάλα χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ, να προβούν στην εξόφληση ή ρύθμισή τους, απευθύνει για άλλη μια φορά η επιχείρηση.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Σπ. Μπουχάγιαρ, τόνισε ότι είναι η τελευταία προειδοποίηση που δίδεται σε όσους βαρύνονται με χρέη και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις έχουν δείξει αδιαφορία.
Αν τις επόμενες εβδομάδες δεν υπάρξει ανταπόκρισή τους, το χρέος που έχουν θα μεταβιβαστεί στην Εφορία. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπόχρεοι να λάβουν φορολογική ενημερότητα ενώ θα επωμιστούν και όποιο άλλο βάρος προκύπτει στους οφειλέτες του Δημοσίου.
Η κίνηση αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Μπουχάγιαρ εκρίθη απαραίτητη αφού παρά τις προσπάθειες της ΔΕΥΑΚ να εισπράξει συγκεκριμένους λογιαριασμούς, δεν υπήρξε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο βάρος το οποίο επωμίζεται η επιχείρηση. Ακόμη και στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν καταναλωτές - κυρίως μικρών εισοδημάτων - που σπεύδουν να πληρώσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ενώ κάποιοι άλλοι απλά αδιαφορούν εδώ και καιρό.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει ως μόνο έσοδο τους λογαριασμούς της, οι οποίοι πρέπει να καλύπτουν τις ανταποδοτικές ανάγκες που έχει για τη λειτουργία της, τη στιγμή που αυτές αυξάνουν κλιμακωτά χρόνο με το χρόνο δημιουργώντας μεγαλύτερα βάρη. Οι συνεχόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ, οι μισθοδοσίες και οι παρεμβάσεις αυτεπιστασίας για την επιδιόρθωση βλαβών και κάλυψη πλήθους άλλων αναγκών, δημιουργούν βρόγχο ο οποίος γίνεται ασφυκτικότερος με την αύξηση του χρέους ορισμένων καταναλωτών.

Ο κ. Μπουχάγιαρ κάλεσε επίσης τους κατοίκους των περιαστικών περιοχών να συνεργαστούν με το κλιμάκιο της ΔΕΥΑΚ που με επικεφαλής Μηχανικό θα καταγράψει το σύνολο των οικιών και καταστημάτων που θα πρέπει να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ ή έχουν συνδεθεί με ανορθόδοξο και παράτυπο τρόπο και πρέπει να διορθώσουν τη σύνδεσή τους.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις συνδέσεις των αποχετεύσεων αφού παρά τα έργα που έγιναν σε περιοχές όπως τα Κανάλια και η Αλεπού, οι δημότες δεν έχουν συνδεθεί με τους νέους αγωγούς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει επιβάρυνση τόσο του περιβάλλοντος των συγκεκριμένων περιοχών όσο και των δικτύων ομβρίων στα οποία πέφτουν παράνομα αρκετοί βόθροι. Το γεγονός αυτό προκαλεί δυσοσμίες, υπερχειλίσεις στα φρεάτια αλλά και υπερλειτουργία του βιολογικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: