Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΟΡΙΣΜΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Τον ορισμό νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου στις Ελβετικές αρχές για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών, ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον άμεσο ορισμό εκπροσώπου - νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον των ελβετικών αρχών, προς υποστήριξη των σχετικών αιτημάτων δικαστικής συνδρομής και ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών που αφορούν στην υπόθεση της Siemens. O νομικός παραστάτης θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την υπόθεση αυτή και θα ενημερώνει για τυχόν υπάρχοντα προβλήματα, ώστε να επισπευσθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ένα από τα θέματα της ενημερωτικής συζήτησης ανάμεσα στον κ. Ν. Δένδια και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παρουσία σε τοπικές εκδηλώσεις
•Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρέστη την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιρού.
Ο Υπουργός δήλωσε:
“Θέλω να συγχαρώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βιρού, για το έργο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία και την σημαντική δραστηριότητα που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 2008. Εύχομαι Καλή Χρονιά και καλή συνέχεια στο έργο σας”.
•Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας παρέστη την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων.
Ο Υπουργός μαζί με τις ευχές του για Καλή και Δημιουργική Χρονιά εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για τις δραστηριότητες του Συλλόγου που ενθαρρύνουν τους κοινωνικούς δεσμούς της μικρής κοινωνίας τους, προάγοντας την διατήρηση της παράδοσης τους και ανακόπτουν την αστικοποίηση και κατά συνέπεια την αλλοτρίωσης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: