Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου για τα 18 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Χρήστο Σκούρτη και το Νομαρχιακό Σύμβουλο Παντελή Κουβά και τον ειδικό σύμβουλο της Νομαρχίας Γιώργο Κάφυρη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα και ο Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντούλας.

Από πλευράς της ηγεσίας της μειονότητας παρέστη ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Δήμαρχος Χειμάρας Βασίλης Μπολάνος, ο Πρόεδρος του κόμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας κ. Ντούρος και πολλά ηγετικά στελέχη και μέλη της οργάνωσης αλλά και κάτοικοι της περιοχής της μειονότητας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, ο Νομάρχης Κέρκυρας αναφέρθηκε στην σταδιακή εξασφάλιση πλήρων δικαιωμάτων για τους μετανάστες της μειονότητας που ζουν στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη οι μετανάστες να διατηρήσουν ζωντανούς τους δεσμούς τους με τις πατρογονικές τους εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: