Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Μικάλεφ: Ευρύ μέτωπο για το τέλος παρεπιδημούντων

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα επικύρωσε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στη σύνοδο των δημάρχων και των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων την προηγούμενη εβδομάδα και πως στις συναντήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με τους αρμόδιους υπουργούς - Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών- οι εκπρόσωποι της Τ.Α. θα επαναλάβουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάλογο εάν δεν αποσυρθεί η εξαγγελία για τη μείωση του ποσοστού του τέλους παρεπιδημούντων". Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, σε δηλώσεις του σήμερα τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να εξετάσουν οι νέοι συναρμόδιοι Υπουργοί, τους οποίους θα συναντήσει το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, είναι η ουσιαστική κατάρρευση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο διάλογος με την κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε, μπορεί να συνεχιστεί με την κυβέρνηση, μόνο αν η πρωθυπουργική εξαγγελία μείωσης του Τέλους, δεν γίνει πράξη.
Παράλληλα αποφασίστηκε να ανατεθεί στην ΕΕΤΑ, μελέτη για να διαπιστωθεί η έκταση της ζημιάς που θα υποστούν οι Δήμοι στο σύνολό τους από ενδεχόμενη μείωση του Τέλους και ενδεχόμενη αναπλήρωση του ποσού που θα προκύψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις».
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων τόνισε ότι «έχει συσταθεί ένα ευρύτερο μέτωπο ώστε οι Δήμοι να μην καταρρεύσουν θεσμικά και οικονομικά.
Οι Δήμοι είναι αυτοί που λειτουργούν κοντά στις τοπικές κοινωνίες για τη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Θεωρώ ότι η εξέλιξη θα είναι θετική. Κρατώ ωστόσο τις επιφυλάξεις μου.
Ελπίζουμε οι νέοι Υπουργοί Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, θα καταλάβουν τη ζημιά που θα υποστούμε σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: