Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Σημαντική διάκριση για το αναπηρικό κίνημα στο νομό αποτελεί η εκλογή του Σπ. Ζουμπουλίδη στην 4η θέση των συμβούλων των αναπηριών απ’όλη τη χώρα καθώς και (για πρώτη φορά) στην Εκτελεστική γραμματεία της Συνομοσπονδίας.
Τα παραπάνω έγιναν στα πλαίσια του του 7ου Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), του κορυφαίου Τριτοβάθμιου Οργάνου του Αναπηρικού και Γονεϊκού Κινήματος, που έγινε 6-7 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Το συνέδριο διεξήχθη παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλη Πετραλιά, του Γ. Μελά Αντιπροέδρου της Βουλής, του Γ. Παπανδρέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, πολλών Βουλευτών και του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου.
Από την Κέρκυρα συμμετείχαν ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων ΑΜΕΑ που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρό του Σπ. Ζουμπουλίδη.
Οπως δήλωσε ο κ. Ζουμπουλίδης στο συνέδριο συμμετείχαν 750 άτομα με Αναπηρία και Γονείς ΑμεΑ, που εκπροσωπούσαν όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, Πανελλήνιες Ομοσπονδίες όλων των αναπηριών και τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας, δηλαδή πάνω από 850.000 ΑμεΑ. που συγκροτούν την μεγαλύτερη Συνομοσπονδία της χώρας.
Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ επανεκλέχθηκε ο Γ. Βαρδακάστάνης ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων -Κηδεμόνων ΑΜΕΑ αισθάνεται υπερήφανο για την μεγάλη επιτυχία του κ. Ζουμπουλίδη και καθώς επίσης και για την Πανελλήνια αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του στο Γονεϊκό - Αναπηρικό Κίνημα και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του αυξημένα καθήκοντα”.
•Την σημαντική διάκριση του κ. Ζουμπουλίδη χαιρέτησε χθες και ο πρόεδρος του Νομ. Συλλόγου ΑΜΕΑ Α. Σκούπουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: