Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Ο Λ.ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ


“Πολύ κακό για το τίποτα” τελικά, αναφορικά με το “σήριαλ” της ανεξαρτητοποίησης του Λευτ. Κουλούρη, από την παράταξη Μικάλεφ, καθώς ο δημ. σύμβουλος, απέσυρε τελικα τη σχετική επιστολή του, με το αιτιολογικό ότι καλύφθηκε απο σχετική αρθογραφία του Δημάρχου Κερκυραίων για τον κανονισμό λειτουργίας των Αλσών.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεχώρισε επίσης το θέμα της πρόσληψης 40 (εποχιακών) υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας. Το θέμα ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην του Χ. Μάστορα ο οποίος δε συμφωνεί με την πρόσληψη συμβασιούχων στο Δήμο.
Σύμφωνα με τον εισηγητή, αντιδήμαρχο Α. Κουρή το Δημ. Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία, κατανοοώντας τις ανάγκες τις πόλης, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση.
“Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προυποθέσεις για την ευόδωση του στόχου που έχουμε βάλει ως Δήμος”. Από την άλλη, χαρακτήρισε αναιτιολόγητες τις αιτιάσεις, απο που θα πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι, αφού καλύπτονται με τον προυπολογισμό του 2008, αλλά και του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι οι μισοί από τους προσληφθέντες, προέρχονται απο την παλιά ΕΤΕΔΚ.
Από την πλευρά του ο δημ. σύμβουλος της μειοψηφίας Σπ. Μωραίτης (απείχε από την ψηφοφορία για λόγους συνέπειας, αλλά και για λόγους σοβαρότητας της δημοτικής πολιτικής, όπως είπε,) υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού και να συζητηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του θέματος της καθαριότητας. Επίσης, θα έπρεπε να προηγηθεί μια αναλογιστική οικονομοτεχνική μελέτη για τα έσοδα που προβλέπονται από την καθαριότητα και στην συνέχεια να ψηφιστεί η πρόσληψη προσωπικού,καθώς η η δαπάνη που θα βαρύνει τον Δημοτικό προϋπολογισμό, ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: