Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ- Γ. ΚΑΡΥΔΗΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Βαθαίνει το χάσμα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ καθώς η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμάτων, αναδεικνύεται στην "αχίλλειο πτέρνα" του κόμματος και παίρνει καθημερινά διαστάσεις με τη δημοσιοποίηση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων και θέσεων, γύρω απο το πλέον "καυτό" αυτην την περίοδο προβλήματος για το νομό.

Το μέλος της Ν.Ε. και εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Καρύδης με χθεσινή του δήλωση διαχώρισε πλήρως τη θέση του, στηρίζοντας ανοιχτά τις θέσεις του Συνδέσμου Καθαριότητας, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.


Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής:

Το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Νομό μας και η αδικαιολόγητη επίθεση που έχουν δεχτεί οι Δήμαρχοι που στηρίχτηκαν από το ΠΑ. ΣΟ. Κ. στις τελευταίες τοπικές εκλογές και αποτελούν μέλη του Συνδέσμου Καθαριότητας, έχουν τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια και την ένταση στο τοπικό ΠΑ. ΣΟ. Κ.
Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η επίσκεψη των βουλευτών Σ. Κουβέλη και Α. Γκερέκου στην Κέρκυρα και η διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με το θέμα, που συνοδεύτηκαν από δηλώσεις σε βάρος του Συνδέσμου καθαριότητας συμπεριλαμβανομένων και των Δημάρχων που στήριξε το ΠΑ. ΣΟ. Κ. Αυτό έγινε σε μια περίοδο που είναι αναγκαία η ηρεμία και η ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματος προς όφελος του τόπου. Οι εμπνευστές αυτής της άτυχης επιλογής, ας αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Είμαι απ’ αυτούς που στήριξαν σθεναρά το σχεδιασμό του Συνδέσμου Καθαριότητας για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος ως τη μόνη ρεαλιστική, επιστημονικά τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση. Αυτό είναι επιβεβλημένο να συμβεί προκειμένου ν΄αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία και έχει δυσμενέστατο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και στην καλή εικόνα του νησιού μας στο εξωτερικό ενώ αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάκαμψη της Κέρκυρας.
Αν δεν προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, υπάρχει άμεσος κίνδυνος το πρόβλημα να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η Κέρκυρα να γίνει μια απέραντη χωματερή και τελικά να χαθεί η χρηματοδότηση από το Ε. Σ. Π. Α. το 2013 με αποτέλεσμα η καθαριότητα ν΄ ανατεθεί σε ιδιώτες με δυσμενή οικονομικό αντίκτυπο για όλους τους κερκυραίους.
Επομένως. το πρόβλημα δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς και μικροκομματική εκμετάλλευση, την στιγμή μάλιστα που οι λαϊκίζοντες δεν προτείνουν κάποια άλλη σοβαρή και αξιόπιστη λύση. Προς αποτροπή δε αυτής της αμφισβήτησης και εκμετάλλευσης προτείνω την αξιοποίηση της σχετικής δυνατότητας του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος προκειμένου ν’ αποφανθεί ο λαός αν επικροτεί ή όχι τον παραπάνω σχεδιασμό. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά υπέρ του Σχεδιασμού του Συνδέσμου Καθαριότητας.
Τις παραπάνω θέσεις υποστήριξα και στη συνεδρίαση της Ν. Ε. ΠΑ. ΣΟ.Κ. Κέρκυρας ζητώντας το κείμενο εργασίας που είχε συνταχθεί από εμένα και την αναπληρώτρια Γραμματέα, κατά την διαβούλευση με τους δημάρχους πριν από την επίσκεψη Κουβέλη - Γκερέκου στην Κέρκυρα και στήριζε τις επιλογές του Συνδέσμου Καθαριότητας, ν’ αποτελέσει επίσημη απόφαση της Ν. Ε.
Η πρότασή μου έλαβε 4 ψήφους, ενώ με την ψήφο 10 μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής η λήψη τελικής απόφασης αναβλήθηκε αόριστα για το μέλλον.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ

Απαντώντας σε ερωτήματα που δέχθηκε, σημείωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη Νομ. Επιτροπή, σημείωσε πως συμφωνεί με πολλές από τις θέσεις που εξέφρασε στην πρόσφατη επιστολή του, ο Γ. Καλούδης,διαφώνησε με την θέση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τριχοτομημένο στην Κέρκυρα αλλά, όπως είπε, χρειάζεται συγκερασμός απόψεων και ενιαία θέση και όχι εσωστρεφείς αντιπαραθέσεις.

Από την άλλη δήλωσε πως διαφωνεί κάθετα με τις θέσεις της κ. Γκερέκου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μπούκα σημείωσε πως δεν υπάρχει θέμα κόπωσης των μελών της Ν.Ε. και ότι επρόκειτο μια ατυχής έκφραση του γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: