Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ

Mε απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών Σωτήρη Βόσδου, στα πλαίσια της εφαρμογής της παρ. 4. του άρθρου 7 της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005 συγκροτήθηκαν Επιτροπές Ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων των Ο.Τ.Α. ανά νομό, αποτελούμενες από έναν αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και έναν υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας με την ιδιότητα του Δασολόγου ή Δασοπόνου.

Έργο της κάθε κατά Νομό Επιτροπής είναι η μετάβασή της σε όλους τους χώρους εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων (παλαιούς και τυχόν νέους) που χρησιμοποιούνται από τους Ο.Τ.Α. και βρίσκονται εντός ορίων Νομού, για επιτόπιο έλεγχο σχετικό με την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στην πυροσβεστική διάταξη 9/2000 και σύνταξη έκθεσης μετά των δελτίων καταγραφής των χώρων σύμφωνα με όσα ορίζει η Πυροσβεστική Διάταξη 9Α /2005.

Οι έλεγχοι των ανωτέρω επιτροπών πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 10η Απριλίου 2009. Οι εκθέσεις θα υποβληθούν στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν., το αργότερο μέχρι την 1η Μαΐου 2009 που προσδιορίζεται και ως ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: