Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Να λυθούν τα προβλήματα του Ε.Φ.Ε.Τ. ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Την ανάγκη να επιλυθούν χρόνια προβλήματα στη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, επισημαίνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και ο Μπ. Χαραλάμπους.
Οπως τονίζεται στην ερώτηση προς τον υπ. Ανάπτυξης.
“Aνησυχία προκαλεί η Κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.
Ειδικότερα:
1. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την κάλυψη των οργανικών κενών με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων. Αντίθετα διευρύνεται η πρακτική της εφαρμογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων τύπου STAGE και της ενοικίασης εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες. Οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ δεν υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου.
2. Δεν έχουν ιδρυθεί και στελεχωθεί ακόμη οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΕΤ στην Κομοτηνή, τη Μυτιλήνη και την Τρίπολη και παραμένουν με ελάχιστο προσωπικό οι υπηρεσίες στο Ηράκλειο και στα Ιωάννινα, ενώ δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση υπηρεσιών στην Κοζάνη, την Κέρκυρα, την Ερμούπολη και τη Λαμία.
3. Δεν έχουν επιβληθεί ακόμη χρηματικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις που ενέχονται στο πρόσφατο σκάνδαλο του ηλιέλαιου και δεν προωθούνται οι καταγγελίες των καταναλωτών προς τις εισαγγελικές αρχές.
4. Δεν έχει τροποποιηθεί ο Οργανισμός του ΕΦΕΤ, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες του και να ενσωματωθούν διοικητικά τα εργαστήρια και να προβλεφθούν οι κατάλληλες ειδικότητες για τη λειτουργία τους.
5. Υπάρχει αδιαφορία για τα ιδιόκτητα ακίνητα του και επιφυλάξεις νομιμότητας σε πλειάδα θεμάτων τα οποία τίθενται από την υπηρεσία του.
6. Παρακολουθούνται εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ και επιχειρείται ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης και φίμωση στην ενημέρωση των καταναλωτών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:
• Την εξασφάλιση της υπηρεσιακής λειτουργίας του ΕΦΕΤ (τροποποίηση Οργανισμού, αναδιοργάνωση υπηρεσιών, ιδιόκτητα ακίνητα κλπ) και την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του με μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως στους τακτικούς δημόσιους υπάλληλους.
•Την ίδρυση των προβλεπόμενων περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΦΕΤ.
•Την επιβολή των προβλεπόμενων χρηματικών προστίμων στις εταιρείες που ενέχονται στο πρόσφατο σκάνδαλο του ηλιέλαιου.
•Τον τερματισμό της παρακολούθησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των υπαλλήλων του ΕΦΕΤ
.

2 σχόλια:

ευήκοος είπε...

καλά, δεν το πιστεύω !!!
αυτό αναρτήθηκε 25/02/09 !!!
δε κατάλαβαν οι κ.κ. βουλευτές ότι με την (ν)τροπολογία που (δεν) ψήφισαν την 13/02/2009, ο ΕΦΕΤ πέρασε στη δικαιοδοσία του πρώην Υπουργείου Γεωργίας, με τελικό στόχο τη μετατροπή του σε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της ΠΟΓΕΔΥ, και διάλυση των περιφερειακών του διευθύνσεων με μεταφορά του προσωπικού στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και με αβέβαιο μέλλον των δυο νεότευκτων "state of the art" εργαστηρίων του που θα γεμίσουν νυκτερίδες και αράχνες, δαπάναις του Έλληνα φορολογούμενου;

ευήκοος είπε...

οσονούπω, δε θα υπάρχει ο όρος ΕΦΕΤ και θα ζήσετε εσείς καλά και εμείς χειρότερα, το παραμύθι τελείωσε !