Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Απλήρωτοι συμβασιούχοι στο Δήμο Λευκιμμαίων

Απλήρωτοι παραμένουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Λευκίμμαίων, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καταγγέλλει και απολύσεις.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Μ. Βλάσσης, προειδοποιεί με κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των συμβασιούχων της Τ.Α.
Πέντε χρόνια μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα λυθεί το πρόβλημα των συμβασιούχων, ακόμη υπάρχουν συμβασιούχοι. Έχουν αυξηθεί σε αριθμό και μάλιστα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο νομό της Κέρκυρας έχουμε δεκάδες συμβασιούχους απλήρωτους επί μήνες.
Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή. Έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Στο Δήμο Λευκιμμαίων αρκετοί συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι ενώ έχουν απολυθεί μερικοί από αυτούς. Δεν θα έπρεπε να προστρέχουμε ούτε στον Επόπτη Εργασίας, ούτε στους Εισαγγελείς για να διεκδικούμε το αυτονόητο. Είμαστε εργαζόμενοι, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και οφείλουν να μας πληρώνουν. Αν δεν μπορούν να το κάνουν, θα πρέπει να προβληματιστούν οι ίδιοι και να βρουν τις λύσεις.
Στο άμεσο μέλλον αν δεν δοθεί λύση, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις
” δήλωσε χθες στα ΜΜΕ, ο κ. Βλάσσης.
Όταν υπάρχει συνεργασία έχουμε αποτέλεσμα
Αναφερόμενος στη διαδικασία εκκαθάρισης των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε Δήμους του νομού, ο κ. Βλάσσης ανέφερε ότι ο τελευταίος που προχώρησε σε τακτοποίηση του προσωπικού με αίσιο τέλος ήταν ο Δήμος Θιναλίων.
“Μεταφέρθηκαν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο, λήγοντας το ζήτημα αν και στο συγκεκριμένο Δήμο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα.
Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχαμε ως σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Θιναλίων.
Αυτό έχει γίνει και σε άλλους Δήμους όπως οι Δήμοι Αχιλλείων, Κασσωπαίων και Φαιάκων. Φαίνεται ότι όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας εργαζομένων και Δημοτικών Αρχών, οι Δήμοι λειτουργούν χωρίς προβλήματα προς όφελος των Δημοτών. Ελπίζουμε το ίδιο πράγμα να γίνει και στο Δήμο Κερκυραίων.
Βέβαια στους Περιφερειακούς Δήμους οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις είναι μέλη του Συλλόγου μας σε αντίθεση με το Δήμο Κερκυραίων. Ζητάμε όμως το αυτονόητο, να μην χαθεί ούτε μια θέση εργαζομένου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: