Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Σε Νομάρχη-Δήμαρχο Κερκυραίων εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από Ελλάδα-Αλβανία



Την επίσκεψη Ελληνικής και Αλβανικής αντιπροσωπείας εκπροσώπων Επιμελητηρίων και των Κεντρικών Ενώσεων αυτών δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος. Το Νομάρχη επισκέφθηκαν μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργου Χονδρογιάννη, εκπρόσωπος του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Επιμελητηρίων Ελλάδος και από Αλβανικής πλευράς ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Αλβανίας Ilir Zhilla καθώς και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δυρραχίου Andrea Xhabara, Αυλώνας Edmond Leka, Φιέρι Shezai Cobo και Αργυροκάστρου Mustafa Devolli.

Ο Νομάρχης καλωσόρισε θερμά τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων στην Κέρκυρα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια επισκόπηση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αλβανία και συνάμα να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά τη βούλησή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που φέρνουν καί τις επιχειρήσεις αλλά καί τους λαούς πιο κοντά.

Οι εκπρόσωποι των Αλβανικών Επιμελητηρίων ζήτησαν από το Νομάρχη να βοηθήσει προς την κατεύθυνση διευκόλυνσης της χορήγησης βίζας για επιχειρηματίες της Αλβανικής πλευράς οι οποίοι έχουν την επιθυμία να επισκεφθούν τον τόπο μας είτε για επιχειρηματικούς είτε για τουριστικούς λόγους.

Για το θέμα αυτό, ο Νομάρχης είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλει η Νομαρχία προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν πολύ σύντομα θετικά αποτελέσματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ


Το Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Επιμελητηρίων από την Αλβανία με επικεφαλής τον Lir Zila, πρόεδρο των Επιμελητηρίων της Αλβανίας.


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έγινε αναφορά στις προοπτικές διεύρυνσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων της Κέρκυρας και της Νοτίου Αλβανίας, αλλά και στον ενεργό ρόλο που μπορεί να παίξει ο Δήμος προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: