Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του νομού επέδειξε η Ντ. Χούμπνερ



Tα έργα που εκτελούνται στο νομό με κοινοτική χρηματοδότηση επιθεώρησε σήμερα κατά τη εδώ επισκεψή της η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, αρμόδια για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, Ντανούτα Χούμπνερ.


Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το μεσημέρι με Περιφερειάρχη, Νομάρχη Δήμαρχο Κερκυραίων η κ. Χούμπνερ επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Κέρκυρας τα οποία συζήτησε διεξοδικά με τους κ. Βόσδου, Πουλημένο, Μικάλεφ, πιστοποιώντας έτσι ότι δεν επρόκειτο απλά για μια επίσκεψη ρουτίνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και για την ιστορία της Κέρκυρας.

Οι συναντήσεις

Η πρώτη επίσκεψη που έκανε η επίτροπος ήταν στο λιμάνι όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Αλέκο Δεσύλλα. Μάλιστα, παρακολούθησε ένα βίντεο με τα υπό εξέλιξη έργα στο λιμάνι.
Στην έξοδο του λιμανιού είχε σύντομη συνομιλία με κατοίκους της Λευκίμμης οι όποιοι της κατέθεσαν υπόμνημα για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Νότου.
Στο υπόμνημα, οι κάτοικοι ζητούν από την κ. Χούμπνερ την απένταξη του υποέργου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας από την απόφαση της επιτροπής τις 24-12-2002.
Η κ. Χούμπνερ αφού άκουσε τις θέσεις τους, δήλωσε: «διαβεβαιώνω ότι θα εξετάσω πολύ προσεχτικά το υλικό που μόλις μου παραδώσατε και οπωσδήποτε θα επιχειρήσω σε επόμενη επίσκεψή μου να δω και αυτά τα έργα. Θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις Βρυξέλες οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, είμαστε εκεί για τον καθένα από εσάς. Μπορείτε να μας ενημερώνετε γραπτώς για τα προβλήματα. Εκτιμώ το γεγονός ότι είστε τόσο δραστήριοι και με τον συναισθηματισμό που επιδεικνύεται».

Το πρόγραμμα της επιτρόπου περιλάμβανε ακόμη, επίσκεψη στο 12ο δημοτικό σχολείο Κερκυραίων, στο κτίριο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης καθώς και έναν περίπατο στην Παλαιά Πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: