Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΣΩΤ. ΜΙΚΑΛΕΦ: ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Υπ.Πο. ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ


Από το περασμένο καλοκαίρι, ο Δήμος Κερκυραίων έχει στείλει έγγραφο στην αρχαιολογική υπηρεσία με το οποίο εξηγούσε πως για το εύρημα στο εργοτάξιο της νέας λαικής είτε θα χρηματοδοτούσε το ΥΠ.Π.Ο για να προβληθεί και να αποκαλυφθεί ή αλλιώς, μέχρις ότου γίνουν όλα αυτά, να επιτραπεί η επικάλυψή του, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.
Αυτό επανέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Σ. Μικάλεφ μετά την επίσκεψή του στο χώρο της νέας λαικής μαζί με το αντιδήμαρχο Γ. Μάμαλο.
“Δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει τα πάντα. Αν κάνουμε εμείς τις μελέτες, αν κάνουμε και τις εργασίες ανάδειξης, να δούμε τι θα κάνει και το ΥΠΠΟ. Εμείς συνεργαζόμαστε με το ΥΠΠΟ όμως όχι να τα φορτώνεται όλα η Τ.Α.
Ο κ. Μικάλεφ ανέφερε και τα εξής: “Δεν θέλω να εναποθέσω ευθύνες για την καθυστέρηση πουθενά αλλού, παρά μονάχα στις δυσκολίες που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα.
Το μόνο που θέλω είναι να ξεμπλέξουμε από όλα τα προβλήματα και με το δάνειο που πήραμε, να ολοκληρώσουμε πλέον τη νέα λαϊκή αγορά της Κέρκυρας.
Έχουμε μια εκκρεμότητα που έχει να κάνει με την ανεύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων από την περίοδο της Αγγλοκρατίας και υπάρχει μια εκκρεμότητα με το ΚΑΣ.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Τα πρόχειρα καταλύματα που έχουν τοποθετηθεί για να φιλοξενήσουν προσωρινά τη λαϊκή, έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και πρέπει άμεσα να δώσουμε λύση στους επαγγελματίες”.
Μετά από ερώτημα αν υπάρχουν παρατυπίες στην κατασκευή της λαϊκής, εκτίμησε ότ η συγκεκριμένη κατασκευή συμβαδίζει απόλυτα με την προστασία και το σεβασμό προς το μνημείο και το χώρο.
“Το έργο σε 2-3 μήνες από σήμερα και εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες και έχει εκταμιευτεί το δάνειο θα παραδοθεί στους κερκυραίους», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Ο Γ. Μάμαλος
Ιδιαίερα καυστικός για τη στάση της 21ης ΕΒΑ στο όλο θέμα, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά, ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος.
Οπως τόνισε, “ απόφαση του Δημάρχου ήταν να γίνει καλύτερο έργο και γι’ αυτό ανέβηκε και ο προϋπολογισμός του έργου.
Από εκεί και πέρα, επιμένω το έργο αποτελεί στολίδι για την Κέρκυρα. Όποιος δε βλέπει ότι η στέγη είναι ξύλινη, τότε χρειάζεται οφθαλμίατρο.
Στην μελέτη έγιναν μικροαλλαγές για λόγους ασφαλείας. Φέραμε σε αρμονία την κατασκευή με τον ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό. Για παράδειγμα υπήρχαν μικρές κολώνες από τούβλο στην αρχιτεκτονική μελέτη και με την στατική μελέτη και αντικαταστάθηκαν από μπετό βάση του αντισεισμικού κανονισμού».
«Πιστεύω ότι πριν πάει η αρνητική εισήγηση από την 21η ΕΒΑ στο ΚΑΣ, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος για τις συγκεκριμένες αντιρρήσεις. Άλλωστε, το θέμα της επίχωσης και της κάλυψης του ευρήματος, το ακούσαμε πρώτη φορά από την κ. Ρηγάκου.
Δεν ήξερα καν αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Τώρα γιατί μετάνιωσαν και έστειλαν εισήγηση να αναδειχθεί το εύρημα, δεν το γνωρίζω.
Αν θέλουν να αναδείξουν το εύρημα, τότε ας γκρεμίσουν και την διπλανή οικοδομή, γιατί σίγουρα το εύρημα περνάει κάτω απο κει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: