Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Εντείνονται οι προσπάθειες για ολοκλήρωση του έργου στο Εμπορικό


Η πορεία του έργου ανάπλασης της Εθνικής Αντιστάσεως (Εμπορικό), βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης που έγινε στη Ν.Α. υπό τον αντινομάρχη Κ. Λέσση και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων. Ακολούθησε επιτόπια επιθεώρηση στο έργο, με τον κ. Λέσση να δηλώνει ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ολοκλήρωσης του έργου, από “Επίνειον”, ως κόμβο “Εκάτης” μέχρι τις 30 Μαρτίου.
Ο αντινομάρχης, εμφανίστηκε δυσσαρεστημένος από την καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, ενώ σημείωσε ότι “κανένας εργολάβος δε μπορεί να παίζει,αλλά να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει”.
Σημειώνεται ότι το έργο είναι συνολικού προυπολογισμού, 2, 16 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ.
Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ως τώρα εξέλιξη του έργου σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα. Συμφωνήσαμε από κοινού με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών μέχρι 30 Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από "Επίνειον" ως κόμβο "Εκάτης".
Παράλληλα είπαμε ότι για το νέο έργο το όποιο δημοπρατείται στις 3-3-09 που αποτελεί συμπληρωματική παρέμβαση μετά το “Επίνειον” προς την είσοδο της πόλης, συν κάποια λιμενικά έργα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθούν οι υποδομές για τα ψαροκάικα, θα δοθεί παράταση μέχρι τέλη Απρίλιου- αρχές Μαίου.
Ένα είναι σίγουρο. Το έργο θα έχει συνεχή επίβλεψη της Δ/νσης των Τ.Υ., θα είναι άρτιο. Δε μπορεί κανείς να παίζει με την πορεία του έργου. Είναι έργο δύσκολο που θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης” δήλωσε στους εκπροσώπους του τύπου ο αντινομάρχης.
Μετά απο σχετικό ερώτημα για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, απάντησε ως εξής:
“Εμείς πιέζουμε όσο το δυνατόν με τις δυνατότητες που ορίζει ο νόμος. Κανένας εργολάβος δε μπορεί να παίζει, πρέπει να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ποινικές ρήτρες θα ναι σε βάρος τους αν δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.
Ο κ. Λέσσης, τόνισε ωστόσο πως δεν βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να πέσει ο τελικός τάπητας.
Αρκετές είναι οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί τό έργο, όπως η ολοκλήρωση των νησίδων, η τοποθέτηση του ηλεκτροφωτισμού, ο τελικός τάπητας, οι σηματοδότες κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: