Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Σε νέες κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι του Υπ. Πο. στη Β.Δ. Ελλάδα

Ο Σύλλόγος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας, συμμετέχει στη τετραήμερη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΙΔΔ, από τη Τετάρτη 25-2-2009 ως και το Σάββατο 28-2-2009.

Σε ανακοίνωση ΄που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Για μια ακόμη φορά, στη τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά, την Τρίτη 17-2-2009, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συμβασιούχους, (ασφαλιστικά, 24μηνο, απολύσεις, νομοθετική ρύθμιση κτλ), χωρίς ωστόσο να υπάρξει εκ μέρους του Υπουργείου καμιά δεσμευτική απάντηση. Το μόνο που εισπράξαμε, για μια ακόμα φορά, ήταν κατανόηση, καλές προθέσεις και αυτονόητες εξαγγελίες. Στη δεδομένη στιγμή, όπου χιλιάδες συνάδελφοι είναι ήδη άνεργοι, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες. Θεωρούμε ότι η επίλυση όλων των προβλημάτων που μας απασχολούν, δεν είναι ζήτημα νομικό, αλλά πολιτικό. Αυτό που είναι υπό διερεύνηση είναι κατά πόσο υπάρχει η πολιτική βούληση, ώστε να υπάρξει λύση στη μακροχρόνια ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.

Για όσο καιρό υπάρχει αυτή η ομηρία, για όσο καιρό γρονθοκοπείται η κοινή λογική με ψευτοδιλλήματα για το αν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για όσο καιρό υπάρχουν χιλιάδες συμβασιούχοι και χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε και να αρκούμαστε σε αόριστες υποσχέσεις.


Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των Υπηρεσιών και την ομαλή ολοκλήρωση των έργων του Γ΄ΚΠΣ, είναι απαραίτητη η άμεση επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν, οι οποίοι με τη πολυετή τους εμπειρία τους, είναι απολύτως απαραίτητοι, και η άμεση πληρωμή των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους, όντας 3 μήνες απλήρωτοι.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ. Β.Δ Ελλάδας ζητά:

* Την άμεση πλήρωση του Οργανισμού του ΥΠΠΟ και την επικαιροποίησή του, όσο αφορά τα έργα του Γ΄ΚΠΣ που ολοκληρώνονται και αναμένεται να αποδοθούν στο κοινό. Τη στελέχωση των Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (εργατοτεχνίτες, αρχαιοφύλακες, συντηρητές, ανθρωπολόγους, μηχανικούς, αρχαιολόγους κτλ.) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.



* Την άμεση κατάργηση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων και την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων στο ΥΠ.ΠΟ., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



* Την άμεση κατάργηση των προσλήψεων συμβασιούχων μέσω Γενικών Διευθύνσεων.



* Την άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του Π.Δ. 164/2004 Παυλόπουλου.



* Την εξασφάλιση των πληρωμών όσων δουλεύουν με ασφαλιστικά, μετά τη κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού.



* Την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.



* Ίσα δικαιώματα μεταξύ των εργαζομένων (άδειες, επιδόματα, αποδοχές).



* Τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου προστασίας των μνημείων και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: