Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ


Έρευνες της αστυνομίας προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς μέχρι τώρα κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα έχει πυροδοτήσει η νέα απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, για δεύτερη φορά με ελικόπτερο, των διαβόητων κακοποιών, Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ,. Αίσθηση προκαλεί η παραγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Γ' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και των εξωτερικών φρουρών.

Έρευνα στα σπίτια των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, διέταξε ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού. Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθούν επίσης, ένας εξωτερικός φρουρός και ο πιλότος του ελικοπτέρου.

Το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υποδίκων και των εργαζομένων στη Γ' πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, "αντίληψη της κυβέρνησης είναι ότι δε θα μπορούσε να επιτύχει ένα τέτοιο εγχείρημα αν δεν υπήρχε εκ των έσω συμμετοχή ατόμων".

Παράλληλα κατόπιν εντολής του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της σωφρονιστικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ κατόπιν εντολής του εισαγγελέα εφετών συνελήφθησαν ένας εξωτερικός φρουρός, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο πιλότος και ο αρχιφυλακας των φυλακών Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δυο κακοποιών.

Οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα και σταματούν κάθε ύποπτο αυτοκίνητο στην Αττική , τη Βοιωτία την Εύβοια και τη Φωκίδα.

Ειδικά συνεργία της σήμανσης εξετάζουν το ελικόπτερο που στο ντεπόζιτο έχει τρύπα από βολή των φρουρών . Αναζητούν δακτυλικά αποτυπώματα και γεννητικό υλικό από τους δράστες.

Ειδικό κλιμάκιο της σήμανσης έχει μεταβεί και στο αστυνομικό τμήμα Αμφισσας. Εξετάζει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η συνεργός των δραπετών πριν μπει στο ελικόπτερο στην Ιτέα.

Στην κατάθεση του ο πιλότος φέρεται ότι υποστήριξε: Όταν έφτασαν πάνω από τη Ζωφριά, η γυναίκα έβαλε ένα μαχαίρι και μια χειροβομβίδα και του είπε να πάει στον Κορυδαλλό ή θα πέσουν όλοι μαζί

Στην απάντηση του πιλότου ότι δεν έχει σχετικό σχέδιο πτήσης, επικράτησε πανικός, και οι δυο επιβαίνοντες τον έβρισαν και του φώναζαν να κατευθυνθεί στον Κορυδαλλό αλλιώς θα πεθάνουν όλοι.

Υπό την απειλή της χειροβομβίδας και του μαχαιριού ο πιλότος κατευθύνθηκε προς τις φυλακές. Πετώντας σε χαμηλό ύψος το ελικόπτερο δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας.

Το ελικόπτερο προσέγγισε τις φυλακές Κορυδαλλού, στην ταράτσα του κτηρίου των μαγειριών και άνοιξε η πλαϊνή πόρτα

Οι δυο βαρυποινίτες , γαντζώθηκαν σε μία ανεμόσκαλα, έφτασαν έως την ταράτσα και μπήκαν στο ελικόπτερο που είχε σχεδόν προσγειωθεί.

Το ελικόπτερο απομακρύνθηκε ενώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν έξω από τις φυλακές πυροβολούσαν για να αποτρέψουν την απόδραση.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που φρουρούσε τον Παλαιοκώστα και τον Ριζάϊ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι οι δυο κακοποιοί προαυλίζονταν σε ειδικό χώρο και μόλις είδε το ελικόπτερο παρατήρησε ότι οι επιβαίνοντες κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες, αυτό τον έκανε να κρυφτεί και δεν μπόρεσε να σταματήσει τους δραπέτες.

Το ελικόπτερο πέταξε πολύ χαμηλά προκειμένου να μην το εντοπίζουν τα ραντάρ και έφτασε κοντά στις Αφίδνες όπου προσγειώθηκε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου του υπέδειξαν το σημείο που έπρεπε να προσγειώσει το ελικόπτερο. Μόλις κατεβήκαν, τον έδεσαν, του φόρεσαν κουκούλα και του είπαν αν θέλει να ζήσει, να μην τη βγάλει. Κατάλαβε ότι έφτασε κοντά τους κάποιο αυτοκίνητο. Τους άκουσε να απομακρύνονται. Προσπάθησε να λυθεί για να ζητήσει βοήθεια.

Οι αστυνομικοί, εντόπισαν το ελικόπτερο στις πέντε παρά τέταρτο, κοντά στις Αφίδνες σ' ένα ξέφωτο 150 μέτρα από την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Μέσα στο ελικόπτερο βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος ο πιλότος , ενώ οι δυο βαρυποινίτες διέφυγαν μαζί με τους συνεργούς τους.
news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: