Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με την από 174445/14.01.2009 απάντηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην από 11778/18-12-2008 ερώτηση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Άντζελας Γκερέκου, με θέμα «Αποπεράτωση εργασιών Νοσοκομείου Κέρκυρας» ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου απαντάει τα ακόλουθα:

«Απαντώντας στην με αρ. 11778/18-12-2008 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή κ. Α. Γκερέκου με θέμα «Αποπεράτωση εργασιών νέου Νοσοκομείου Κέρκυρας», σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Το συνολικό ύψος της δαπάνης του έργου έως 30-6-2009 θα καλυφθεί από πιστώσεις του Γ’ΚΠΣ – ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.
2. Το Νοσοκομείο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις στις 31-3-2009 και σε ότι αφορά στον περιβάλλοντα χώρο στις 30-6-2009.
3. Το θέμα με την εισροή των υπόγειων υδάτων, το οποίο εμφανίστηκε την περίοδο που το εργοτάξιο ήταν ανενεργό, αντιμετωπίζεται με την εγκατάσταση 7 δίδυμων αντλητικών συγκροτημάτων στα περιφερειακά φρεάτια εξωτερικά του κτιρίου και σε 4 δίδυμων αντλητικών συγκροτημάτων εσωτερικά του κτιρίου στο επίπεδο -2, η δε δαπάνη της εργασίας αυτής καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του έργου.
4. Όπως και ανωτέρω αναφέρεται στο διάστημα μετά τις 31-3-09 και μέχρι 30-6-09 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του περιβάλλοντος χώρου που αφορούν κυρίως στις εργασίες στο χώρο των απαλλοτριωμένων οικοπέδων (πρόσθετες θέσεις στάθμευσης, οδοποιία, βοηθητική είσοδος προς το Τμήμα Επειγόντων)

Η Διεύθυνση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ προκειμένου έγκαιρα να υλοποιηθεί ο νέος οργανισμός λειτουργίας που προβλέπει περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας όλων των κατηγοριών.»

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ύστερα από την απάντηση του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου, στην οποία δεν δίνονται απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα, η κα Γκερέκου κατέθεσε ΝΕΑ Ερώτηση προς το Υπουργείο, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 174445/14.01.2009 απάντησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην από 11778/18-12-2008 ερώτηση μας με θέμα «Αποπεράτωση εργασιών Νοσοκομείου Κέρκυρας», προκύπτουν σαφώς κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα.

Επειδή όμως, η ολοκλήρωση κατασκευής και τελικά η πλήρης λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της Κέρκυρας, αποτελεί μείζον ζήτημα για το νομό της Κέρκυρας, οι κάτοικοι του οποίου ταλανίζονται από την ελλιπέστατη παροχή υπηρεσιών υγείας, επανερχόμαστε, θέτοντας ξανά συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα, για τα οποία ο Κερκυραϊκός λαός απαιτεί και δικαιούται σαφείς απαντήσεις.

Απαντήσεις που δεν δόθηκαν με την από 174445/14.01.2009 απάντησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πότε ακριβώς εμφανίστηκε το θέμα της εισροής των υπόγειων υδάτων, ενώ το Υπουργείο είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι η λύση που έχει επιλεγεί θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα, διασφαλίζοντας την πάγια και απρόσκοπτη λειτουργία του νέου νοσοκομείου;
2. Επειδή, σύμφωνα και με την τελευταία απάντηση σας, μέχρι τις 30-6-2009 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του εργοταξίου, μετά την ολοκλήρωση των, το νέο νοσοκομείο θα καθίσταται 100% λειτουργικό σε επίπεδο υποδομών ή θα εκκρεμούν και άλλες εργασίες, και αν ναι ποιες θα είναι αυτές;
3. Στο χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 30-6-2009, εντάσσεται και η κατασκευή του άκρως απαραίτητου έργου της σύνδεσης της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας με το νέο νοσοκομείο, σε ποια φάση βρίσκεται αυτό το έργο, έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης του;
4. Σύμφωνα με την απάντηση σας, πότε ακριβώς πρόκειται να υλοποιηθεί ο νέος οργανισμός που προβλέπει περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας όλων των κατηγοριών;
5. H υλοποίηση του οργανισμού αποτελεί προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση από το υπάρχον, στο νέο Νοσοκομείο;
6. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πότε προσδιορίζει χρονικά την μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο;»



Τέλος, σχετικά με το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου, η κα Γκερέκου προέβη στην εξής δήλωση:

«Δυστυχώς για την Κέρκυρα, το Υπουργείο Υγείας επιδεικνύει πρωτοφανή συνέπεια ΜΟΝΟΝ σε ότι αφορά στον διαρκή ορισμό νέων χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης του νέου νοσοκομείου της Κέρκυρας, αλλά και σε ότι αφορά στην διαρκή διάψευση των γενναίων κομματικών της στελεχών, τα οποία κάθε φορά διαψεύδονται από το αρμόδιο Υπουργείο και τελικά από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας αποφεύγει συστηματικά να δώσει σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που του θέτουμε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ουσιαστικά ούτε εκείνοι δεν είναι σε θέση να ενημερώσουν τον Κερκυραϊκό λαό, για το πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα παραδοθεί προς χρήση στον Κερκυραϊκό λαό το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: